Štimac uveo strog režim, Karačić poručuje da će Hajduk proći kao Dinamo

NOVOG trenera Hajduka, Igora Štimca, u subotu čeka velik ispit – gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa. Splićanima tradicija ne ide u korist, Hajduk odavno nije iz Koprivnice donio tri boda, ali Štimac je u Hajdukov kamp uveo maltene vojnički režim, a sve što radi podređeno je jednom cilju – pobjedi nad Slavenom.

Uz povike slične onima kakvi se mogu čuti na obuci američkih marinaca ("Tko će biti prvak!? Hajduk!!"), Štimac vodi treninge momčadi željeznom rukom. Igračima je zabranjena upotreba mobitela u krugu stadiona, a treninzi zatvoreni za javnost odvijaju se na velikom poljudskom terenu, Štimac kaže "zbog drugačijeg feelinga".

Novi trener odlučio se na prelazak na sustav igre s liberom, kaže da se mora prilagoditi igračkom kadru.

"Naši igrači funkcioniraju samo s liberom, a nije vrijeme za eksperimente." – kazao je Štimac u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Trener Slaven Belupa, Branko Karačić, ne opterećuje se previše najavama pobjede pod svaku cijenu, kakve ovih dana dolaze iz Splita. U krajnju ruku, njegov je klub ove sezone u Koprivnici dvaput bio bolji od Dinama, a jednom od Hajduka.

"Očekujem otvorenu utakmicu dva ranjena lava. Pobjeda treba jednima i drugima, Hajduku kako bi sačuvao prednost na vrhu, a nama kako bismo zadržali priključak u borbi za treće mjesto." – kazao je Karačić, pa dodao da je Štimac poznat "veliki fighter koji uvijek traži pobjedu".

"Čitam po novinama kako će "bijeli" jurnuti u napad, no te priče kako će oni zaigrati s tri špice uopće me ne zamaraju. Neka igraju, mi imamo odgovor na to. U našim redovima dovoljno je brzih igrača koji su u stanju iskoristiti ponuđen prostor. Eto, Dinamo nas je pokušao napasti i sa četvoricom, pa ste vidjeli kako je prošao." – dodao je Karačić, svjestan činjenice da će u subotu sav pritisak pasti na leđa Igora Štimca.

Pročitajte više