Štimca ne zanimaju srceparajući intervjui igrača

HAJDUKOVI igrači imaju još malo vremena da razmisle i odluče gdje žele nastaviti karijeru. U ponedjeljak Bijeli putuju u Sloveniju na pripreme, a najkraći zaključak izjava vodećih ljudi Hajduka mogao bi biti, nitko nije nezamjenjiv.

Nakon prve prozivke poslije osvajanja prvenstva, ostale su neke nejasnoće poput statusa Hrvoja Vejića i Ivana Leke, međutim, iz vodstva tabora Bijelih ne žele nikog čekati, a također ne žele one koji će "staviti ruku na plug pa se osvrtati iza sebe".

"Prošlog ljeta smo učinili pogrešku, to više nećemo ponoviti. I prije ćemo na pripreme s 15 juniora na popisu, koncentriranih na trening, nego s igračima kojima je glava na drugoj strani, u inozemstvu." - rekao je sportski direktor Igor Štimac.

Sportske novosti pišu kako se Štimac na neki način naljutio zbog "srceparajućih intervjua" koje je mogao pročitati u novinama. Primjedba se ponajprije odnosila na Almira Turkovića.

"Na njega ne možemo računati na europskim natjecanjima zbog njegove fobije od letenja, a kad je tako, nelogično je da zatvaramo mjesto mlađima u našoj ligi." - pojašnjava Štimac.

Inače, Ćiro Blažević je na prvom treningu eliminirao Urugvajca Munhoza koji se nije na vrijeme pojavio na prozivci.

"Što je s njim? Ovo je prvi korak da sam sebe eliminira..." - komentirao je Blažević te ga udaljio s treninga.

Na prvom treningu nisu se pojavili niti Lovrek, kojeg je Ćiro otpisao zbog kolebanja, kao i Roglić i Šimić kojima je istekao ugovor. Poznato je kako Ćiro nije želio nastaviti sezonu s više od 40 igrača u klubu tako da ne čude njegovi potezi oko otpisivanja igrača.

Igrački kadar na kojima Bijeli trenutno grade momčad čine: Balić, Kale, Vučko, Buljat, Žilić, Ricardo, Vejić, Granić, Đolonga, Milić, Bartulović, Hrman, Ćutuk, Damjanović, Pralija, Bišćević, Kranjčar, Grgurović, Leko, Blatnjak, Dragičević, Makarin, Bušić i Munhoz.

Pročitajte više