MEĐUNARODNI NOGOMET

Štimca tjeraju s mjesta izbornika, indijski medij ga brani: Krivite sustav, ne Štimca

Foto: Profimedia

IGOR ŠTIMAC ponovno se našao na udaru indijskih medija i tamošnje nogometne javnosti. Nakon poraza od Bahreina i Bjelorusije u prijateljskim utakmicama koje su odigrane tijekom posljednje reprezentativne pauze, ponovno se proširila ideja o tome da Štimca treba smijeniti s mjesta izbornika.

Kao i posljednji put, ideja je prvo krenula preko društvenih mreža na kojima indijski nogomet prati najviše tamošnjih zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu, a onda se hešteg ŠtimacOut preselio i u indijske medije koji su, kao i nekoliko puta dosad, pozvali na to da se Štimca potjera jer ga smatraju neuspješnim.

Brane bivšeg hrvatskog izbornika

Ipak, u Indiji postoje i mediji koji brane Štimca. Jedan od njih je awazehindtimes.page koji se danas raspisao o razlozima zbog kojih Štimac ne da ne treba biti smijenjen već uopće ne bi smio biti doveden u pitanje kao izbornik. U tekstu pod naslovom "Loša predstava Indije u Bahreinu: Krivite sustav, a ne trenera Igora Štimca" objašnjava stav.

"Igora Štimca se optužuje da radi previše promjena u svakoj utakmici koju Indija igra pod njegovim vodstvom. Isto se dogodilo i protiv Bjelorusije. Napravio je sedam promjena u odnosu na momčad koja je nekoliko dana ranije igrala s Bahreinom. To jedva da je utjecalo na rezultat", piše spomenuti medij pa dodaje:

"Obrana Indije je već neko vrijeme najveći problem s kojim se Štimac susreće. Isprobao je 10 igrača u 180 minuta protiv Bahreina i Bjelorusije, ali nije uspio pronaći kvalitetu koju očajnički traži otkad je preuzeo posao. Ništa bolja situacija nije u veznoj liniji ili napadu."

Štimac radi najbolje što može

"Međunarodni nogomet je puno zahtjevniji od klupskog, posebno kad igrate protiv reprezentacija koje su bolje rangirane od vas. Velika je razlika u razini energije kod igrača. Razumijem da su igrači mentalno iscrpljeni jer se stalno nalaze u mjehuriću, ali želim da energiju dignu kroz međunarodne utakmice", rekao je Štimac dok je bio u Bahrainu, a citirao ga je awazehindtimes pa dodao:

"Ono što Štimac nije rekao (ili nije htio reći) jest da je uporni trening ključ uspjeha u nogometu. A nema boljeg treninga od kompetitivnih utakmica. Indijski nogometaši, koliko god bili talentirani, ne igraju takve utakmice tijekom sezone. Sve prilike dobivaju kroz ligu u kojoj nema pritiska od ispadanja. Štimac radi najbolje što može, ali energija u ovim uvjetima teško može doći."

Pročitajte više