Stipe Miočić: Za UFC sam dao napraviti nove hlačice sa šahovnicom!

UFC-ov borac hrvatskih korijena, Stipe Miočić za Figh Site dao je prvi veliki intervju nakon potpisa ugovora.

Koliko smo puta nekom borcu dali nadimak ili još bolje rečeno, ukazali mu čast, nazvavši ga Cro Copovim nasljednikom. Zelga su u Japanu zvali “baby Cro Cop”, kada se pojavio Goran Reljić u Americi su odmah ustvrdili da se radi o borcu koji bi trebao naslijediti njegovu karizmu i rezultate. Posljednji koji je zaslužio taj nadimak je Amerikanac hrvatskih korijena, Stipe Miočić.

Prirodni teškaš i nokauter, Miočić je odmah skrenuo pažnju na sebe kada se u kavezima manjih američkih MMA promocija pojavio u identičnim hlačicama sa šahovnicom kakve nosi Mirko Filipović. Paralele nisu mogle izostati, a kada je naposljetku i potpisao ugovor s UFC-om, rođen je novi Cro Copov nasljednik.

U prvom intervjuu od kada je postao član UFC-a i od kada je objavljeno da će na UFC-u 136 debitirati protiv odličnog udarača Joeyja Beltrana, Miočić za Fight Site otkriva sve ono što vas je zanimalo o ovom borcu koji je nedavno proglašen jedom od najvećih nada svjetskog MMA-ja.

Možete li nam reći nešto više o svom porijeklu?

“Rođen sam u Euclidu u američkoj državi Ohio. Moja majka je iz Cetingrada, no danas živi u Ohiju, dok mi je otac iz Rtine (pored Zadra) i baš se prije nekoliko mjeseci odlučio tamo vratiti. Imam zaista mnogo obitelji u Hrvatskoj. Nisam baš imao nešto previše vremena za posjete jer jednostavno nemam ništa praznog hoda zbog škole, sporta i ostalih obaveza. No, u skorašnjoj budućnosti ću definitivno posjetiti Hrvatsku.”

Kako onda pisati vaše prezime?

“Miočić je pravi način pisanja mog prezimena! :) ”

Pratite li ostale hrvatske borce u UFC-u? Mirka, Pokrajca, nekada Reljića…

“Pokušavam pratiti sve nastupe hrvatskih boraca. Kada god nastupaju, ja ih gledam. Sve dečke koje ste nabrojali sam gledao i pratio koliko god sam mogao. O svima imam pozitivno mišljenje i svi su jako kvalitetni.”

Paralele s Cro Copom su bile neizbježne?

“Cro Cop je legenda, no ja pokušavam stvoriti vlastito ime. Samo to što me stavljaju u istu rečenicu s njim je velika čast za mene.”

Nastupate u istim hlačicama. I to je sličnost s Filipovićem…

“Uvijek pokušavam pokazati od kud sam i zato takve hlačice. Moj prijatelj ih je kupio preko interneta za mene kao poklon i od tada ih nosim. Ipak, za dvoboj u UFC-u (8. listopada) sam dao dizajnirati vlastite hlačice. Također na sebi imaju šahovnicu i sve ostalo.”

Neovisno o svemu, Hrvatska treba pravog teškaša koji bi možda mogao naslijediti Mirka. Jeste li to vi?

“Napravit ću sve što mogu u tom pravcu. Cro Cop je sjajan udarač i ako jednog dana mogu biti na njegovom nivou, to bi bio san.”

Možete li nam otkriti detalje svog ugovora s UFC-om?

“Potpisao sam ugovor na četiri borbe i vrlo sam zadovoljan s uvjetima. Jedva čekam pokazati što mogu i za što sam sposoban u kavezu.”

Koliko vam znači dolazak u ovako veliku promociju?

“Znači mi mnogo jer je ovo najviša liga MMA-ja. To je mjesto gdje su svi, a sada sam upravo ja tamo.”

Prelazak u neko novo borilačko okruženje nikada nije lagan. Zašto Mirko nije uspio ponoviti sjajne rezultate iz Japana kada je stigao u UFC-ov kavez?

“Ne mogu vam odgovoriti na to pitanje. Smatram da Mirko zna bolje od mene i to je pitanje za njega.”

To je najbolji MMA teškaš svijeta?

“Cain Velasquez.”

Hoćemo li uz ime Stipe Miočića uskoro vidjeti neki nadimak?

“Ne, zapravo nikada nisam razmišljao o nadimku. Moja obitelj i prijatelji mi uvijek nešto kroje. Da ih čujete, umrli bi od smijeha jer su često vrlo smiješni.”

Kako razmišlja čovjek koji je potpisao ugovor s UFC-om?

“Najbitnije jest da krenem s pobjedama i nastavim u tom ritmu. Još uvijek je ispred mene zadatak stvaranja imena u MMA svijetu.”

Prvi protivnik u UFC-u vam je Joey Beltran. Kako najaviti ovaj dvoboj?

“Vjerujem da će se raditi o sjajnoj borbi i da ćemo obojica dati sve od sebe. Gledatelji bi trebali uživati.”

Gdje su vaše prednosti u ovom meču, a gdje bi mogla ležati najveća opasnost?

“Vjerujem da imam prednost naspram Beltrana u brzini kada je u pitanju borba na nogama, no nema sumnje da se radi o vrlo opasnom udaraču.”

Pročitajte više