ŠTO SE DOGAĐA S HRVATSKIM NAPADAČIMA Svjetsko prvenstvo se bliži, a neki još nisu ni zabili

Foto: Getty Images/Guliver Image

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas je objavio popis putnika za Ameriku gdje će Hrvatska odigrati dvije prijateljske utakmice. Protiv Perua igra se 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju, a protiv Meksika četiri dana kasnije, na stadionu AT&T u Dallasu.

>DALIĆ OBJAVIO POPIS Ovo je momčad koju sprema za Svjetsko prvenstvo

Dalić je na današnjoj konferenciji za medije objavio širi popis od 29 imena, a prije puta objavit će konačan popis od 23 igrača na koja će računati u prijateljskim utakmicama.

S Dalićem u stručnom stožeru u Ameriku sigurno putuju Ivica Olić, Marjan Mrmić i Ognjen Vukojević. Izbornikova velika želja je i Dražen Ladić, kojeg HNS-ov Izvršni odbor još nije potvrdio za njegovog pomoćnika. 
 
Osim problema sa sastavljanjem stručnog stožera, Dalića muče puno veći problemi, a to su napadači.
 
Širim popisom pozvao je njih sedmoricu: Mandžukić, Kalinić, Perišić, Kramarić, Santini, Čop i Rebić. 
Od spomenutog društva u 2018. godini u formi je jedino Andrej Kramarić, koji je u ova tri mjeseca postigao pet pogodaka u dresu Hoffenheima. Neki nisu još ni zabili, poput Nikole Kalinića i Ivana Perišića, a ta činjenica jako zabrinjava... Ostalo je točno 103 dana do prve utakmice na Svjetskom prvenstvu protiv Nigerije.

Ivica Olić za Index je govorio o nastupima Marija Mandžukića i Ivana Perišića.

"Ne mogu im davati neke savjete, najvažnije je da su oni zdravi. Forma će se sigurno dizati kako vrijeme ide. Ako moramo birati, najbolje bi bilo da budu u najboljoj formi na prvenstvu. To su dva kvalitetna igrača, a to su i puno puta pokazali, ja znam što oni mogu, a to je izborniku i meni najvažnije", rekao je član stručnog stožera reprezentacije Ivica Olić.

Zlatko Dalić se osvrnuo na problem hrvatskih napadača:

"Stalno razgovaram s njima... Ja sam siguran da će oni biti pravi kada nama bude to trebalo, a to je 16. lipnja protiv Nigerije. Oni su igrači koji su u mom fokusu i na koje ozbiljno računam. Ne želim razmišljati o tome zašto oni sada ne igraju dobro. Kažem, igrat će dobro kada bude trebalo", rekao je izbornik Dalić.

 
STATISTIKA HRVATSKIH NAPADAČA U 2018. GODINI.
 
ANDREJ KRAMARIĆ (Hoffenheim) 
 
UTAKMICE (8)
 
GOLOVI (6)
 
MINUTE (517)
 
MARIO MANDŽUKIĆ (Juventus)
 
UTAKMICE (10)
 
GOLOVI (1)
 
MINUTE (793)
 
NIKOLA KALINIĆ (Milan)
 
UTAKMICE (7)
 
GOLOVI (0)
 
MINUTE (316)
 
IVAN PERIŠIĆ (Milan)
 
UTAKMICE (6)
 
GOLOVI (0)
 
MINUTE (530)
 
MARKO PJACA (Schalke)
 
UTAKMICE (7)
 
GOLOVI (3)
 
MINUTE (358)
 
IVAN SANTINI (Caen)
 
UTAKMICE (11)
 
GOLOVI (2)
 
MINUTE (775)
 
ANTE REBIĆ (Eintracht Frankfurt)
 
UTAKMICE (7)
 
GOLOVI (2)
 
MINUTE (547)

DUJE ČOP (Standard Liège)

UTAKMICE (10)
 
GOLOVI (2)
 
MINUTE (501)

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više