LIGE PETICE

Što se događa sa zvijezdom Barcelone? Putuje Afrikom i ostavlja bizarne poruke

Foto: EPA-EFE

BARCELONU ovog ljeta očekuju velike promjene u svlačionici. U klub su stigli Andreas Christensen i Franck Kessie, a uskoro se očekuje i službeni potpis Lewandowskog. Ipak, katalonski velikan je i dalje u vrlo teškoj financijskoj situaciji i ne može registrirati nove igrače dok god ne zadovolji uvjete fair playa španjolske lige. Zbog toga je prisiljen prodavati, a jedan od igrača koji bi mogli otići je Memphis Depay.

Iako je doveden kao veliko pojačanje u napadu prošlog ljeta, Nizozemac je imao tek prosječnu sezonu. I dok se njegovi agenti bave pregovorima o nastavku njegove karijere, Depay se bavi sasvim drugim stvarima. Veći dio vremena u posljednja dva tjedna proveo je na putovanju Afrikom. Tamo se bavio humanitarnim radom, progovarao je o pravima crnaca u zapadnim zemljama, a posebno upečatljiv bio je njegov susret s Nanom Akufo-Addom, predsjednikom Gane. 

Da je Depay na čudan način koncentriran na svoju nogometu karijeru, svjedoče i objave na društvenim mrežama. Jednom od njih jučer je iznenadio fanove. "Ova sezona bit će zastrašujuća, samo gledajte." Druga je bila još neobičnija.

"Nikad nisam bio dovoljno dobar. To je tako kad živite slobodno"

Naime, u objavi prije te Depay je napisao: "Vidim kako ljudi rade određene smicalice oko mene kao nogometaša. U redu je, Bog me voli zbog toga. Čitav svoj život nisam nikad bio dovoljno dobar, nisam se pokoravao društvenim normama i nisam se ponašao kako bih trebao. To je tako kad živite slobodno."

Time je vjerojatno poslao poruku vodstvu Barcelone koje je, barem se zasad tako čini, sklono prodati igrača koji ima ugovor do ljeta iduće godine. U španjolskim medijima su se u tom pogledu pojavile novosti.

Depay može ići za 20 milijuna eura

Prema pisanju Diario Sporta, Depay može otići u bilo koji klub koji je spreman za njega izdvojiti 20 milijuna eura. Tim novcem, ali i oslobađanjem prostora u budžetu za plaće, Barcelona bi lakše funkcionirala i mogla bi registrirati barem jednog novog igrača.

Prema drugim izvorima iz katalonskih medija, zainteresirani su PSG i Tottenham. Podsjetimo, Depay je u sezoni koja je nedavno završila za Barcelonu odigrao 32 utakmice u svim natjecanjima. Postigao je 13 pogodaka i zabilježio dvije asistencije. 

Pročitajte više