Što se dogodilo Čiliću u finalu? Ivanišević za Index prokomentirao Marinov poraz

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARIN ČILIĆ nije uspio ponoviti rezultat Gorana Ivaniševića iz 2001. godine i postati pobjednik Wimbledona. Čilića, koji je s Goranom kao trenerom prije tri godine osvojio US Open, u finalu su zaustavili Federer i žuljevi.
 
Goran je finale Wimbledona pratio iz Umaga, gdje danas počinje jedini hrvatski ATP turnir.
 
"Nedostajalo je malo i puno", prvi je Goranov komentar nakon meča u kojem je Čilić izgubio s glatkih 3:0, a jedinu priliku imao je u četvrtom gemu meča kada je propustio break-loptu na drugi servis.
 
"Znali smo da je Federer lagani favorit u finalu, da je taj turnir već osvojio sedam puta. Ta nervoza prije finala, kako će Marin ući u finale... Krenulo je loše već od prvog seta, ne znam koliko su žuljevi utjecali na ishod meča. Moramo priznati da je Federer bolji igrač i da je zasluženo osvojio turnir", rekao je Ivanišević za Index.
 

 
Čilić, s kojim je Ivanišević surađivao do prošle godine, zaustavljen je u finalu, a u polufinalu je Federer pobijedio još jednog Goranovog bivšeg igrača - Tomaša Berdycha.
 
"To je super uspjeh. Ja sam znao da će Tomaš igrati najbolje na Wimbledonu, trebalo mu je malo strpljenja, ali nisu baš svi strpljivi", rekao je Ivanišević s kojim je Berdych prekinuo suradnju prije malo više od mjesec dana, između Roland Garrosa i Wimbledona.
 
"Marin je iskoristio ždrijeb koji mu se otvorio. Ipak, on je i prije ždrijeba bio među moja tri favorita. Kad je Nadal ispao, prognozirao sam finale Čilić - Federer i to se dogodilo."
 
Što očekuje od Umaga?
 
"Možda najbolji turnir do sada, najveći po imenima. Goffin, Monfils, Fognini, Lorenzi, Paire i naravno Borna. Mislim da ćemo svi uživati u Umagu."
 
Goran je igrao prvo finale Umaga u kojem je 1990. godine izgubio od imenjaka Prpića...
 
"Prvo izdanje, turnir u petom mjesecu... Mislim da je više ljudi bilo danas na Kids Dayu nego tada na finalu. U međuvremenu se pretvorio u jedan od najpopularnijih turnira na svijetu u rangu ATP 250. Svaka čast svima."
 

Pročitajte više