HNL

Strahonja o spornoj situaciji s Poljuda: To je bila nespretna reakcija suca

Screenshot: HRT

SUDAČKI ekspert Marijo Strahonja gostovao je u HRT-ovoj emisiji Stadion i analizirao sporne trenutke iz utakmica 31. kola Prve HNL. "Bilo je dovoljno dobrih odluka da bismo mogli reći da je bilo zadovoljavajuće. Bilo je pogrešaka, no one nisu utjecale na rezultat, a to je najvažnije", rekao je Strahonja u uvodu pa krenuo u detaljniju analizu dvojbenih situacija.

Dvije su bile takve u utakmici Dinama i Istre (3:0), žuti karton za golmana poražene momčadi, a potom i puštena prednost u akciji kod Dinamovog gola. U obje situacije Strahonja je dao za pravo sucu Dariju Kulušiću i pohvalio ga, a zamjerke nije našao ni Jakovu Titliću, koji je vodio ogled između Osijeka i Hrvatskog dragovoljca (2:1).

Utakmicu između Hajduka i Gorice (1:0) vodio je Tihomir Pejin. I u toj utakmici bile su dvije situacije koje je trebalo analizirati, a Strahonja je pritom dao za pravo sucu. Posebice je riječi bilo o žutom kartonu Katića, koji će zbog njega propustiti derbi protiv Dinama na Poljudu.

Strahonja o sucu derbija

"Definitivno je Katić napravio prekršaj za žuti karton jer je udario suparnika rukom u bradu. Ispala je nespretna reakcija glavnog suca, koji je pokazao prekršaj za Hajduk, a to je bio prekršaj za Goricu. Došlo je do zbunjujuće reakcije prema igračima. Uslijedila je nesportska reakcija Katića i on je morao dobiti žuti karton bilo za reakciju ili prekršaj."

Usput, derbi koji Katić propušta sudit će Igor Pajač.

"U posljednje vrijeme dobro sudi i s pravom je dobio to povjerenje. Sudio je na Poljudu prije godinu dana, i to dobro, te mu je to dalo kredibilitet. Dobro kotira i na međunarodnoj listi, ispravna odluka je dati mu ovaj derbi."

 

Pročitajte više