Strahonja: To pravilo ne postoji, ali svi bi se trebali ugledati u kapetana Šibenika

U NEDJELJU su derbi kola odigrali Rijeka i Osijek. Utakmica je završila 1:1, a VAR-soba je nekoliko puta intervenirala. Najsporniji je bio pad igrača Osijeka Ndockyta nakon kontakta sa Štefuljem, a osim te situacije HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja je komentirao i dodir noge i ruke igrača Osijeka na rubu 16 metara.

''Ne možemo 100 posto reći radi li se o ruci unutar ili izvan kaznenog prostora, a ako VAR-soba nije ustanovila poziciju te lopte, nije mogla sucu dati drugu priliku. Ali ruka je bila'', kazao je Strahonja pa se osvrnuo na duel Ndockyta i Štefulja:

''Napadač nije pao zbog intenziteta povlačenja, nego osjećaja ruke na ruci pa je dobra odluka suca da nema penala. No u nekim bi situacijama VAR i VAR-sudac trebali preuzeti veću odgovornost i već prije pozivanja suca reći o čemu se radi. Što se tiče crvenog kartona Pavičića, oba su žuta pravilno dodijeljena'', kazao je Strahonja.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK DERBIJA RIJEKE I OSIJEKA

U Varaždinu su igrali domaćin i Istra (1:1), a neobična je situacija prethodila golu napadača Varaždina Obregona. Teston je krenuo u kontru, a pokraj njega je pao Demir Peco. Gosti su došli do domaćeg šesnaesterca, a Varaždin je uzeo loptu i krenuo u kontru. Rafa Paez, koji je lovio Obregona, pri tome se ozlijedio.

''U pravilima nogometne igre ne postoji pravilo da se lopta mora ispucati van, ali nadam se da će se igrači voditi postupkom mladog kapetana Šibenika Marka Bulata otprije par utakmica. Što se tiče penala, sudac je prihvatio drugu priliku i dosudio, ga što je dobro'', prokomentirao je Strahonja i odluku suca Strukana da dosudi penal za Istru u posljednjim trenucima utakmice.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK VARAŽDINA I ISTRE

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više