Stuttgart se jedva spasio od blamaže, Lech izbacio Bazinine Austrijance

STUTTGART je umalo doživio blamažu u 1. kolu Kupa UEFA-e. Do 82. minute je bugarsko Černo More u Stuttgartu imalo 2:0, ali ipak nije uspjelo napraviti potpuno iznenađenje.

Stuttgart je u prvom ogledu, u Bugarskoj, slavio s 2:1, te je očekivao lagodni uzvrat, ali su gostujući nogometaši priredili pravi šok. Jurukov i Gusev su dva puta pogađali domaću mrežu i u 79. minuti je momčad koja je trenutačno deveta na bugarskoj ljestvici imala plasman u Ligu UEFA-e.

Tek tada je Stuttgart shvatio ozbiljnost situacije, te su se uspjeli vratiti pogocima njemačkih reprezentativaca Hitzlspergera i Gomeza. Čak su izbjegli i igranje produžetaka tako što je Mario Gomez postigao pogodak u zadnjoj minuti ogleda.

Poljaci izbacili Austriju Beč

Poljski Lech iz Poznana plasirao se u Ligu UEFA-e nakon dramatične pobjede u uzvratu 4:2 protiv bečke Austrije. U regularnih 90 minuta rezultat je bio identičan onom u Beču, 2:1 za domaćina.

Lech je dva puta postizao pogotke u ključnim trenucima, pa je tako Peszko u 85. minuti golom omogućio igranje produžetka, dok je ulogu junaka preuzeo Murawski čiji je pogodak u posljednjim sekundama drugog produžetka za 4:2 označio veliku pobjedu Lecha.

Austrija je u Poljsku došla s prednošću od 2:1, a Ačimovič je pogotkom iz jedanaesterca u 61. minuti donio vodećoj momčadi austrijskog prvenstva pozitivnih 1-1.

No, problemi su za Austriju nastupili u zadnjoj minuti prvog produžetka kada je Schiemer dobio drugi žuti karton i odtad su gosti morali igrati s igračem manje. Izdržali su petnaest minuta, ali su pali u najgorem trenutku (u 120. minuti).

Hrvatski nogometaš Mario Bazina igrao je sve do 107. minute za Bečane.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više