Subašićev debakl: Vratio se nakon pet mjeseci i ovako primio gol za poraz Monaca

DANIJEL SUBAŠIĆ u devetom kolu francuskog prvenstva protiv Rennesa bio je prvi put od početka utakmice na golu Monaca još od 19. svibnja.

Nakon što je prije nekoliko dana ušao na poluvremenu gostovanja kod Borussije Dortmund u Ligi prvaka pri rezultatu 0:0 jer se ozlijedio Diego Benaglio, pa do kraja primio tri gola za uvjerljiv poraz njegove momčadi, sada je imao još jedan jako loš povratnički nastup nakon duge pauze. 

Monaco je na svom terenu izgubio od Rennesa 1:2 i tako ostao u zoni ispadanja sa samo šest bodova u prvih devet mečeva. Iako pun sjajnih igrača i internacionalaca, Monaco igra očajno, a obrana mu je katastrofalna. 

Vidjelo se to kod oba gola koja je primio, ali i prilikom ostalih reakcija. Gosti su poveli zgoditkom Damiena Da Silve u 14. minuti nakon nevjerojatne smušenosti obrane domaćina, a do kraja poluvremena Monacu je isključen branič Andrea Raggi. 

Usprkos igraču manje, domaćin je izjednačio u 49. minuti preko Falcaa, ali u 77. minuti Hatem Ben Arfa postiže pobjednički gol za Rennes. 

Pucao je iskosa s desne strane ljevicom, od gola udaljen oko 25 metara. Bio je to dobar šut, ali upućen iz stvarno velike udaljenosti i točno u Subašića. Ali, prošao je kroz ruke vratara koji se nakon herojskog nastupa na SP-u umirovio u reprezentaciji Hrvatske. 

Nažalost, omiljeni Suba ovako u klubu nastavlja tamo gdje je stao prošle sezone. 

Subašić je briljirao tijekom sezone 2016/17. i bio jedan od ključnih ljudi Monaca prilikom osvajanja francuskog naslova i proboja u polufinale LP-a.

Ali, moramo istaknuti i da je sezonu nakon toga, neposredno prije SP-a, u klubu branio jako loše.

O tome se u Hrvatskoj nije pisalo ni govorilo prije SP-a, na kojem je Subašić oduševio, ali u Monacu pamte njegova čak 53 primljena gola u 40 utakmica tijekom prošle sezone.

Nakon toga je na SP-u ozlijedio tetivu bedra desne noge. Njegovo liječenje službeno je završilo prije tri tjedna i Subašić je od tada trenirao, ali nije igrao. 

Ovakve njegove predstave sigurno će Monaco uvjeriti da napravi ono što je L'Equipe nedavno pisao: potraži novog golmana

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više