Sucu koji je sinoć unakazio Dinamo šefovao je čovjek koji je izludio Mamića

Screenshot/YouTube

SREĆOM, o lošem suđenju Austrijanca Roberta Schörgenhofera na utakmici Fenerbahčea i Dinama neće se još dugo pričati.

Uzeo je krivim procjenama hrvatskom prvaku pobjedu u Istanbulu (0:0), ali Dinamo je i s bodom osigurao prvo mjesto u skupini i ostao neporažen poslije pet kola Europske lige.

Lakrdija u Istanbulu: Dinamo teško pokraden

Ipak, njegova mentora u Maksimiru se pamti. To je 54-godišnji Fritz Stuchlik, sudac koji je oštetio Dinamo za proljeće u Europi prije 13 godina, kad su Modri igrali s nizozemskim Heerenveenom u Zagrebu.

Završilo je 2:2, a nakon utakmice Zdravko Mamić ga je sa suzama u očima prozvao "austrijskim zločincem" jer je svirao nepostojeći penal za goste u 89. minuti.

Dinamo je morao pobijediti tada za prolazak skupine, a u zadnjem kolu išli su njemačkom Stuttgartu i nisu se uspjeli izboriti za takav uspjeh.

U 65. minuti dogodila se prva situacija. Isla je u šesnaestercu s leđa rukom povukao Olma i srušio ga, bilo je tu kontakta i nogama, no sudac Robert Schörghofer pokazao je da se igra nastavi.

Oko sokolovo: Dinamo je oštećen! Nikako mi nije jasna odluka suca

U 75. minuti Amer Gojak je zabio glavom nakon kornera, a austrijski sudac poništio je gol te dosudio Gojakov prekršaj u napadu.

"Penal k'o kuća, tu nema rasprave, a je li bio prekršaj na Gojaku kasnije, ovisi o tome kako je sudac vidio intenzitet guranja. Čini se da je ruka bila na leđima turskog igrača od strane Gojaka, a taj intenzitet jedino može procijeniti sudac. Teško je reći jer ne možemo vidjeti usporenu snimku, ali čini se da intenzitet nije bio takav da bi se mogao dosuditi prekršaj", rekao nam je Mateo Beusan neposredno nakon utakmice.

Pročitajte više