Sud u Coloradu odbacio optužbe protiv Bryanta

SUD U američkom gradu Eagleu u državi Colorado odbacio je optužbe za silovanje protiv zvijezde Los Angeles Lakersa Kobea Bryanta (26), jer je "žrtva nespremna za nastavak procesa", objavio je državni tužitelj Mark Hurlbert.

"Ovaj slučaj je definitivno završen. Žrtva je opetovano odbila pojaviti se na sudu", izjavio je Hurlbert nakon što se djevojka koja je tužila Bryanta za silovanje, koje se navodno dogodilo 30. lipnja prošle godine u hotelu u liječilištu Edwards, nije pojavila pred sudom niti na posljednjem zakazanom ročištu, u srijedu.

Na posljednjem ročištu nije se pojavio niti Bryant, već je njegova odvjetnica Pamela Mackey pročitala sljedeću izjavu:

"Želio bih se ispričati toj djevojci zbog svog ponašanja te noći i zbog posljedica s kojima se morala nositi. Iako je prošla godina i za mene bila vrlo teška, mogu samo pretpostaviti koliku je bol ona morala izdržati. Također, želio bih se ispričati i njezinim roditeljima i obitelji, kao i mojoj obitelji, prijateljima i navijačima, te stanovnicima Eaglea.

Iako uistinu smatram da je do našeg odnosa došlo uz obostanu suglasnost, razumijem kako ona čitav slučaj ne vidi na isti način".

Bryant je ipak još uvijek suočen s privatnom tužbom.

Pročitajte više