Šuker: Cico će ostati izbornik, čekaju se njegovi porazi u kvalifikacijama za EP

DAVOR ŠUKER je, gostujući na zagrebačkoj televiziji Z1, istaknuo kako smatra sa su naši reprezentativci na Svjetsko prvenstvo otišli nespremni, te da smo se zasluženo vratili kući.

"Gledao sam utakmicu s Australijom u Vodicama, htio sam ići u Kaiserslautern protiv Italije. No, da je Tudoru ljepše ušlo, bili bi u drugom krugu. Imali smo dvije velike šanse, dva puta vodili, no nismo ih znali iskoristili." - kazao je najbolji strijelac SP-a u Francuskoj.

"Više nisam igrač, sada sam navijač. Ipak, realnost je da svaki puta igramo na SP-ima, da je to naša pobjeda. Treba se još puno raditi i bolje se pripremiti. To je Svjetsko prvenstvo, nije običan turnir. Svatko mora biti ne 100 posto, već 120 posto spreman." - dodao je Šuker.

"Uspoređujući naš nastup u Francuskoj 1998. godine, dobili smo navijače, po tome smo svjetska velesila, no prema igračima nismo. Naš Hrvat je želio otići u Njemačku i pokazati kockice. Da smo to mi imali u Francuskoj pobijedili bi u polufinalu s tri gola razlike. Bilo ih je tada 10.000." - smatra bivši napadač, čije ime mnogi u svijetu pamte.

"Ne želim kritizirati, već doprinjeti da napravimo nešto pozitivno. Svaki igrač je htio dati najbviše, ali nije dao. Vidio sam kako su igrači disali, usporedimo Klosea, Henrya, Podolskog i pogledajmo lica igrača. To dovoljno govori." - kazao je.

Šuker je još jednom ponovio kako smatra da su se naši prije Svjetskog prvenstva morali bolje pripremiti. On je prije odlaska u Francusku trenirao tri puta dnevno kako bi došao na SP spreman.

"Slavili smo poraz protiv Brazila, neriješeno igrali s Japanom i Australijom, te smo se zasluženo vratili kući." - kazao je Šuker te dodao: "Samo glupi igrač ide na SP nespreman". Na to se nadovezao HTV-ov novinar i urednik, također gost emisije, Božo Sušec dodavši kako "samo glupi izbornik vodi nespremnog igrača na SP."

"Vatrena devetka" tvrdi kako ne treba nikoga rušiti, dovoditi niti skidati, već razgovorom ukazati na probleme.

"Zidane je dobio nagradu jer se pobijedio. Francuska i Italija, koje su malo tko vidio na kraju, došli su tamo. Mala smo zemlja i moramo učiti od drugih. U Hrvatskoj još uvijek nogomet nije biznis, već amaterizam, jer se mora umlatiti puno novca kako bi se ušlo u vrh europskog nogometa." - upozorio je Šuker.

"Ja do 45 neću ući u hrvatski nogomet, to stalno ponavljam. Još sam zelen, trebam puno naučiti. Kranjčar? Bilo bi dobro da ostane, za dva mjeseca je utakmica s Rusima. Kod nas nema kontinuiteta. Mislim da će Izvršni odbor odlučiti da Cico ostane i da će se čekati da ga se sasiječe u sljedećim Europskim kvalifikacijama. Znamo da ne dajemo kontinutitet trenerima. Cijela Hrvatska zamjera Kranjčaru što nije rekao "Sve sam napravio, ali nisam uspio otići u drugi krug. Zašto on to nije rekao, vidjet ćemo nakon sastanka stručne komisije." - zaključio je 38-godišnji Šuker.

S.H.

Pročitajte više