Šuker i igrači dogovorili raspodjelu premija za Euro

Foto: Hina

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ i hrvatski reprezentativci dogovorili su plan raspodjele premija za Europsko prvenstvo u Francuskoj.
 
Premije za plasman na prvenstvo, još ranije, dogovorili su dijeliti u omjeru 70-30 u korist Saveza. Ipak, za ostvaren rezultat u Francuskoj UEFA-ine premije će se dijeliti 50-50.
 
HNS je objavio da su to dogovorili predsjednik HNS-a Davor Šuker, izbornik reprezentacije Ante Čačić, kapetan Darijo Srna i nekolicina iskusnijih igrača. 
 
Podsjetimo, UEFA je odlučila, sukladno rezultatima, podijeliti 301 milijun eura savezima reprezentacija koje nastupaju u Francuskoj, što je povećanje od 35 posto u odnosu na prošli Euro, te 39 posto u odnosu na kontinentalno natjecanje 2008. godine.
 
Sva 24 saveza dobit će po 8 milijuna eura za nastup u Francuskoj, što je novac koji HNS i igrači dijele u omjeru 70-30.
 
Remi u grupnoj fazi nagrađuje se s pola milijuna eura, a pobjeda s milijun. Nagrada za prolazak u osminu finala je milijun i pol eura, a za četvrtfinale dva i pol milijuna eura. Za polufinale se dobiva četiri milijuna eura, a finalisti dijele 13 milijuna eura - osam dobiva prvak, a tri milijuna manje poraženi sa Stade de Francea.
 

Pročitajte više