ZADNJE KOLO HNL-A

Šuker okuplja Izvršni odbor zbog pritiska Osijeka. Sutra odluka o navijačima

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

IZVRŠNI odbor Hrvatskog nogometnog saveza sutra ima sjednicu na kojoj će preispitati svoju odluku o zatvaranju tribina na utakmicama zadnjeg kola HNL-a i finala Hrvatskog kupa.

Podsjetimo, Savez je prije dva dana donio odluku o izmjeni propozicija natjecanja i objavio kako će se zadnje kolo prvenstva te finale Kupa između Rijeke i Lokomotive u Šibeniku odigrati pred praznim tribinama zbog ponovnog i značajnog povećanja broja zaraženih osoba u Hrvatskoj uslijed epidemije koronavirusa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Do preokreta je došlo nakon reakcije Osijeka koji u zadnjem kolu dočekuje Lokomotivu u izravnom okršaju za Ligu prvaka. Utakmicu sezone žele igrati pred navijačima te su preko županijskog nogometnog saveza tražili i dobili dopuštenje Stožera civilne zaštite da otvore trećinu kapaciteta Gradskog vrta.

"Ne znam zašto je HNS ukinuo publiku, s obzirom na to da Nacionalni stožer nije donio nove odluke niti zabrane odigravanja utakmica uz nazočnost gledatelja. Što se nas tiče, utakmica Osijeka i Lokomotive može se igrati pred publikom na tribinama. Mjere ćemo malo nadopuniti u suradnji s našim Zavodom za javno zdravstvo, a NK Osijek se treba obvezati da će mjere biti ispoštovane. S naše strane, to je to", rekao je Goran Ivanović, šef osječko-baranjskog stožera civilne zaštite.

Nakon toga je HNS poručio kako su oni ti koji donose odluku, a ne klubovi.

Rijeka u posljednjem kolu dočekuje Istru i pobjedom bi stigli do Lige prvaka ako susret u Gradskom vrtu završi neodlučeno. Zasad nisu tražili dozvolu za publiku, a to nije učinio ni Dinamo koji u petak protiv Varaždina na Maksimiru slavi naslov prvaka. Iz Dinama su nam kazali kako za njih zasad vrijedi odluka HNS-a.

Spomenimo kako su navijačke skupine Osijeka i Rijeke, Kohorta i Armada, najavili okupljanja ispred stadiona u slučaju da HNS ostane pri svojoj odluci. 

Za Rijeku i Lokomotivu je ova vijest dvostruko bitna. Oni će 1. kolovoza u Šibeniku odigrati finale Kupa, a Armada je uložila puno truda u organizaciju puta do Šibenika brodom Jadrolinije, kao što su prije tri godine u povijesnoj sezoni doplovili do Splita na derbi s Hajdukom. 

 

Pročitajte više