Šušak uoči nove Zagrebove sezone: Samo budale ne uče na vlastitim pogreškama

SUTRA počinje 20., jubilarna sezona voljenog nam HNL-a koju će u Kranjčevićevoj otvoriti Zagreb i Lokomotiva. Zagrebašima su još svježe rane od prošle godine kad su u prvih devet kola bili bez boda i na kraju jedva spasili prvoligašku glavu. Novi trener Pjesnika Ivo Šušak tvrdi da ove sezone nema šanse da im se takvo nešto dogodi jer "budale ne uče na vlastitim pogreškama". No, daleko od toga da će imati lak posao, posebno jer je momčad oslabljena odlaskom najboljeg napadača Davora Vugrinca u Varaždin, Gorana Ljubojevića u švedski AIK, vratarskog dvojca Josip Škorić i Marin Skender te Marka Kartela. Umjesto njih Zagreb je doveo albanskog reprezentativca Xhevahira Sukaja i vratara Hrvoja Višića iz Solina. Osim toga, bit će grčevita borba za opstanak jer sljedeće sezone starta Liga 12 pa će pet momčadi ispasti.

Uoči prve utakmice s Lokomotivom, Šušak je optimističan. Kaže da su dobro radili na pripremama i da će prošlogodišnje traume iskoristiti kad podsjetnik da im se takvo što ne ponovi.

"Sreća da nismo imali nekih ozbiljnijih ozljeda, Pejić i Špičić su izvan stroja, prvi će se vratiti za tjedan, a drugi za mjesec dana. Od prvog dana tražim ozbiljan režim života i rada i moji zahtjevi su prihvaćeni. Svako iskakanje iz toga je sankcionirano", rekao je Šušak pa se osvrnuo na Lokomotivu:

"Sutra ulazimo maksimalno mobilni i spremni. Uvažavamo ih, pratili smo ih, prošle godine su bili puno bolje plasirani nego mi, ali smo na našem terenu mi favoriti. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu. Sutra će započeti Višić, Celjak, Pavlović, Tokić, Ivanković, Jefthon, Jugović, Šovšić, Jurendić, Abdurahimi i Krstanović."

Kad je riječ o favoritima za osvajanje HNL-a, za Šuška nema dvojbe, dok je ostatak lige jako izjednačen.

"Hajduk i Dinamo su favoriti, to su institucije koje imaju težinu. Svi ostali klubovi se ne mogu izdvojiti jer je kvaliteta značajno ujednačena. Teško je reći tko će biti četvrti, a tko dvanaesti. Uvjeren sam da se nećemo boriti za ostanak jer samo budale ne uče na vlastitim pogreškama. Očekujem da ćemo biti u mirnoj sredini s pogledom prema vrhu."

Šušak je na kraju najavio i europske utakmice naših klubova večeras. Šibenik na Poljudu brani 2:0 protiv Anorthosisa, a Cibalia kod kuće mora nadoknaditi 1:0 prednost Cliftovillea.

"Cibalia ima objektivne šanse za prolazak. Nakon pobjede Šibenika na Cipru zvao sam prijatelja Karačića koji me upozorio da će imati težak uzvrat. Želim im svu sreću jer od toga cijeli hrvatski nogomet ima koristi. Čestitam i BiH klubovima Širokom i Zrinjskom na uspjesima u Europi i želim im prolazak dalje", zaključio je Šušak.

Pročitajte više