Sve informacije koje trebate znati ako idete na povijesnu utakmicu Dinama

Foto: Index

DINAMO danas od 21 sat igra utakmicu 4. kola Europa lige protiv Spartaka iz Trnave na Maksimiru. Dinamu je potreban bod kako bi i matematički osigurao prolazak skupine što bi značilo igranje europskih utakmica na proljeće prvi put u 48 godina.

Očekuje se velika podrška navijača, njih čak 20 tisuća, što znači da će postojati određene sigurnosne mjere zbog gužve. O njima je pričao šef osiguranja u klubu i član Uprave zadužen za navijače Krešimir Antolić. Zbog kazne UEFA-e Dinamu zatvoren je sjever što znači da 11.000 mjesta nije ni bilo u prodaji. Podsjetimo, UEFA je kaznila hrvatskog prvaka zbog ustaške zastave na utakmici protiv Anderlechta. Zbog toga će na večerašnjem dvoboju preko sjeverne tribine biti raširen banner "Equal game". 

U 19 sati otvara se Maksimir, a organizirano navijanje Boysa odvijat će se na istoku

"Otvorit ćemo stadion u 19 sati. Sjever je zatvorila UEFA, skratili smo kapacitet za 11 tisuća mjesta. Na toj tribini, a što je dio kazne, morali smo napraviti banner veličine 600 kvadrata Equal game koji će tamo biti postavljen. Preko 1400 pretplatnika sa sjevera postavili smo na istok, koji smo podijelili na dva dijela. S istoka će biti organizirano navijanje i osiguran prostor za 3500 Boysa."

Jug zatvoren za domaće navijače, dolazi 1200 Slovaka

"1200 navijača Spartaka dolazi, zato nismo domaće navijače pustili na jug, nitko ne može preuzeti taj rizik. Kada vidimo u kojem će smjeru ići maksimirska obnova, spremni smo urediti jug na način da ostavimo dio za domaće navijače na način da oni budu odvojeni i zaštićeni od gostujućih u budućnosti."

Fan zona i posebna regulacija prometa

"Bit će organizirana i fan zona oko stadiona, pozivam sve da dođu na vrijeme. od ranog jutra bit će uvedena specifična regulacija prometa. Želim da naši navijači budu svjesni da smo napravili sve."

Kontrola gostujućih navijača

"Predvidjeli smo nekoliko razina sigurnosti njihove kontrole, pripremili smo zonu Borongaj, poligon za obuku vozača, ograđen i osiguran, svjesni smo da nam ne dolaze u velikoj mjeri turisti nego ultrasi, imat ćemo dva osoba pregleda na južnoj tribini, tamo neće biti točenja alkohola i ona će biti osigurana 24 sata ranije i zaključana da ne bude slučajno nekih diverzija i unošenja predmeta. Imat ćemo dovoljno zaštitara, spremni smo za sve izazove."

"Ako navijači Spartaka dođu u centar grada, to je problem policije"

"Prevelik je rizik da navijači Spartaka idu u centar grada, ali uvijek se može dogoditi da netko dođe ranije, ali to je pitanje javne sigurnosti, vjerujem da je naša policija spremna."

Personalizirane ulaznice

"Crno tržište smo smanjili personalizacijom ulaznica. Ne može se ulaznica kupiti bez osobne. Uvijek će biti situacija, dolazim na utakmice 40 godina i uvijek ljudi rade prekršaj preprodaje, to je pitanje za policiju, mi se time bavimo u okviru stadiona koliko možemo."

Zabrana unosa ustaških i rasističkih simbola

"Što se tiče nedozvoljenih simbola zbog kojih smo kažnjeni u Belgiji, kod mene je dilema kako su Belgijci dopustili da to uđe na tribinu. vjerujem da se nešto tako nama ne može dogoditi. Dinamo pravog problema s tom vrstom rasizma i diskriminacije nije imao", završava Antolić

Pročitajte više