CROATIA RALLY

Sve je spremno za WRC spektakl u Hrvatskoj. Gledat će ga 350.000 ljudi

Foto: Luka Šangulin/Index.hr

WRC CROATIA RALLY održat će se od 21. do 24. travnja na 20 brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija - Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku. Ceremonijalni start i cilj te park vozača nalazit će se u Zagrebu. Ove se godine očekuje rekordan broj gledatelja na nekom od sportskih događanja u zemlji ikada. Naime, prema predviđanjima organizatora, natjecanje će pratiti više od 350.000 ljudi, čiji se dolazak očekuje iz zemalja Europe pa i mnogih zemalja svijeta.

Prošle godine je cijelu WRC sezonu gledalo oko 850 milijuna ljudi. Croatia Rally ima ugovor na tri godine, a ove godine će, za razliku od prošle, biti organiziranog dolaska navijača za koje će biti organizirane fan zone i brojni sadržaji. Servisna zona postavljena je preko puta Zagrebačkog velesajma iza zgrade Ine, a danas je organiziran posjet i djeci iz Ukrajine koja su došla pogledati automobile i ugostile su ih momčadi.

"Hrvatska je pravo osvježenje"

Na natjecanju u travnju obožavatelji oktanskih atrakcija moći će vidjeti i revolucionarnu novu generaciju hibridnih Rally1 vozila, prvi put predstavljena početkom sezone. Hrvatska je, nakon dugogodišnjih nadmetanja s puno bogatijim državama, u 2021. prvi put dobila priliku organizirati jednu etapu svjetskog prvenstva koja se održala u travnju u Zagrebu i okolici pod nazivom WRC Croatia Rally.

"Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji sportskog i popratnog dijela utrke, uključivši i zaštitu okoliša, Hrvatska je mnogo puta navedena kao osvježenje i pravo iznenađenje u WRC kalendaru, pa su slijedom izvrsnih ocjena za cjelokupni dojam organizatori dobili priliku sklopiti ugovor za organizaciju ovog oktanskog spektakla na tri godine", objavili su organizatori. 

 

Pročitajte više