Švicarci predstavili hrvatsku senzaciju: "Ja nisam Janica, ja sam Zrinka!"

Foto: EPA

USUSRET utrci ženskog slaloma na Svjetskom prvenstvu u skijanju švicarski Blick predstavio je hrvatsku 19-godišnju senzaciju Zrinku Ljutić. Ljutić u prvu vožnju kreće kao osma te je uz Leonu Popović u užem krugu favoritkinja za osvajanje medalje. Podsjetimo, Ljutić je na posljednjem slalomu u Svjetskom kupu prije tri tjedna završila na trećem mjestu.

"Zapravo ne želim biti slavna. No, ako se to dogodi, želim da me prepoznaju kao nekog tko uživa u skijanju i dobar je prema svima. U Zagrebu me ponekad prepoznaju na ulici", ispričala je Ljutić, a švicarska skijašica Michelle Gisin za nju je rekla: "Prije izvlačenja startnih brojeva u Flachauu Zrinka je od svih skijašica dobila autogram. Rekla je da će ih objesiti u svojoj sobi. To je bilo jako slatko!"

Usporedbe s Kostelićima

Švicarci su odmah obitelj Ljutić usporedili s Kostelićima. I nju je trenirao njen otac Amir, a na ovom Svjetskom prvenstvu gledali smo i nastupe njenog 20-godišnjeg brata Tvrtka. Visoke ambicije imaju i 17-godišnja Dora Ljutić te 15-godišnji Hrvoje.

"Svi smo se negdje raširili i gotovo se više ne viđamo. To je jedino što mi nedostaje", izjavila je Zrinka, koju često uspoređuju s Janicom. "Puno sam o njoj gledala na YouTubeu i puno čitala. Ali ja nisam Janica, ja sam Zrinka. Janica mi je prije par godina rekla da ne smijem prebrzo odrasti. Tad je nisam razumjela, ali sada... Moram biti strpljiva i ne uspoređivati se s njom", rekla je Ljutić.

Pročitajte više