Svijet slavi rođendan najvećeg košarkaša svih vremena

Foto: Getty Images/Guliver Image
 
NA DANAŠNJI dan prije 54 godine rođen je najboljih košarkaš svih vremena, istinska sportska ikona i NBA legenda Michael Jordan.

U 14 godina blistave karijere dominirao je najjačom košarkaškom ligom svijeta, s Chicago Bullsima je osvojio 6 NBA prstena i pet puta bio najkorisniji igrač lige. Impresivnoj kolekciji odličja dodao je i dvije zlatne olimpijske medalje s Dream Teamom. No, više od trofeja o njegovoj igri i statusu govore snimke njegovih utakmica koje na njegov rođendan dijele milijuni na društvenim mrežama.

 


Jordan je promijenio košarku i cijeli sport, postao uzor mladim sportašima širom svijeta i postavio rekorde koji su pali tek desetljeće-dva nakon njegovog umirovljenja. Prvi put se umirovio 1993., odradio sezonu u bejzbolu kao profesionalnac igrajući za Chicago White Soxe. Vratio se u NBA, uzeo još tri prstena s legendarnom generacijom Bullsa u kojoj su igrali Scottie Pippen i Dennis Rodman. Drugi put se umirovio 1999. godine, ali godinu dana kasnije vratio se još jednom, ovaj put u dresu Washington Wizzardsa u kojem se 2003. zauvijek oprostio od košarke.

 

 

 

Leteći Mike je i godinama nakon završetka karijere jedan od najvećih sportskih brendova današnjice, a njegove poznate "jordanice" prodavale su se u svim krajevima svijeta.

 

 

 

 

Pročitajte više