Svjetske klase jet-skia u Crikvenici

EUROPA CUP, najjače jet-ski natjecanje ikad održano u Hrvatskoj, započinje ovaj tjedan u Crikvenici gdje će na gradskoj plaži u samom središtu grada gledatelji moći vidjeti ponajbolje svjetske vozače jet-skia.

Europa Cup u Crikvenici je jedno od samo pet natjecanja najviše klase u svijetu, budući da se boduje iz Svjetski kup, pa će u Hrvatsku doći više od 200 profesionalaca iz 30-tak zemalja svijeta. Među njima su i najveće zvijezde ovog sporta - prvak svijeta i Europe Francuz Steven Dauliach, najtrofejniji jeter u povijesti Amerikanac Chris MacClugge, Francuzi Nicolas Rius i Franky Zapata, Talijan Alberto Monti, Slovenac Rok Florijančič i mnogi drugi.

Crikvenica je velika prilika i za hrvatske jetere da se okušaju među najboljima, pogotovu za najjače hrvatske vozače Dalibora Turkovića i Alena Breznog, te osmog u poretku Europa Cupa Gorana Pihlera, Elvisa Mihaljevića koji je utrku u Španjolskoj okončao kao drugi, kao i mladu nadu i vodećeg u poretku Alpe-Adria Cupa Branka Banovića.

Uz dvije klase "free-stylea", u Crikvenici će se u subotu i nedjelju voziti kružne utrke u ukupno deset klasa koje će stručno komentirati Igor Jagić.

Pročitajte više