TRANSFERI

Talijani: De Ligtov transfer ušao je u posljednju fazu, danas sastanak odluke

Foto: EPA

TRANSFER Matthijsa de Ligta u Juventus ušao je u posljednju fazu. Igračev agent, Mino Raiola, i Juventusov sportski direktor, Fabio Paratici, uskoro će stići u Amsterdam. Tamo bi se trebali sastati s Marcom Overmarsom, sportskim direktorom Ajaxa, i zaključiti dogovor. 

Ajax će na ime odštete dobiti fiksnu odštetu od 67 milijuna eura i 13 milijuna eura bonusa. Tako De Ligt na listi najskupljih Ajaxovih prodaja preskače Frenkieja De Jonga koji je par mjeseci transferom u Barcelonu za 75 milijuna eura postao najskuplji igrač Ajaxa u povijesti. 

Raiola je, naravno, za svog klijenta, ali i sebe, isposlovao najbolje uvjete. Juventus je, primjerice, De Ligtu nudio godišnju plaću od 7,5 milijuna eura, ali ona će na kraju s bonusima narasti do 12 milijuna. Mandžukić, na primjer, u istom klubu za isto obračunsko razdoblje dobiva pet milijuna eura.

De Ligt će u novom klubu imati otkupnu klauzulu od 150 milijuna eura, Calciomercato piše da bi transfer trebao biti zaključen već danas, a objavljen 1. srpnja. 

 

 

Pročitajte više