LIGE PETICE

Talijani: Guardiola tri puta odbio Juventus, a ovo je novi trener

Foto: EPA

MOMČAD Juventusa nije dugo čekala na novog trenera nakon što je Massimiliano Allegri objavio da odlazi na koncu sezone.

Bivši trener Napolija i ovogodišnji finalist Europa lige s Chelseajem Maurizio Sarri preuzet će prvaka Italije na ljeto, prenose talijanski mediji.

Službena potvrda i preuzimanje dogodit će se nakon finala koje se između Chelseaja i Arsenala igra 29. svibnja u Bakuu.

Sarri je sve prihvatio, a ako mu Chelsea bude radio probleme, prekinut će ugovor na svoju štetu

Kako za portal SNAI piše talijanski novinar Tancredi Palmeri, Sarri je pristao na plaću od sedam milijuna eura godišnje, ali detalji nisu objavljeni pa se ne zna je li to fiksno ili su u pitanju i određeni bonusi.

Isti izvor navodi da već nekoliko dana traju pregovori između Sarrija i Juventusa u Londonu gdje je u posljednje vrijeme više puta boravio direktor Stare dame Fabio Paratici.

Sarri se želi mirnim putem rastati od londonskog kluba, ali ako Roman Abramovič ne bude pristajao ni na jednu ponudu, talijanski stručnjak će na svoju štetu prekinuti suradnju i postati trener Juventusa.

Guardiola je tri puta odbijao Juve; pregovori nikad nisu postojali, samo kontakt

Puno se u proteklim danima pisalo o preuzimanju Juventusa od strane Pepa Guardiole. Novinska agencija AGI objavila je da je Španjolac sve dogovorio s Juventusom.

Navodno je četverogodišnji ugovor vrijedan 24 milijuna eura po sezoni spreman i treba biti potpisan 4. lipnja, a službena promocija najboljeg trenera na svijetu zakazana je za deset dana kasnije.

Kontakt je postojao, ali nikada se nije ušlo u pregovore, navodi Palmeri. Pep je tri puta odbijao Juventus zbog svoje vjernosti Manchester Cityju s kojim se uskoro sprema potpisati novi bogati ugovor.

Čelnici Juventusa pomirili su se s tom činjenicom, ali ostavili opciju vrbovanja najboljeg trenera svijeta otvorenom u budućnosti. Dotad će Juveovu dominaciju pokušati nastaviti Sarri, čovjek koji je prije dvije godine s Napolijem vodio žestoku bitku za prvaka Italije upravo protiv torinskog kluba.

Pročitajte više