TRANSFERI

Talijani: Juventus vraća Buffona zbog Kepe

Foto: EPA-EFE

VIJEST da bi Gianluigi Buffon ponovno mogao zaigrati za Juventus digla je Talijane.

Legendarni 41-godišnji golman otišao je iz PSG-a jer mu se nije svidjelo biti drugi golman, a sada bi, godinu dana nakon što se emotivno oprostio od Stare dame nakon 17 godina, mogao vratiti u ulozi - rezervnog golmana Wojciecha Szczesnog.

>>> Gazzetta: Buffon se vraća u Juventus

Juventus ne želi "slučaj Kepa"

Razlog je, pišu Talijani, vrlo uvjerljiv. Naime, smatra se da bi Buffon svojom karizmom i liderskom crtom stao iza novog trenera Maurizija Sarrija kako bi mu dodatno ojačao autoritet jer je trener iz Napulja imao velikih problema u Chelseaju (slučaj Kepa).

Sarri, 60-godišnji trener, nije u karijeri imao prilike voditi klub koji je u svlačionici imao toliko zvijezda.

Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Mario Mandžukić, Giorgio Chiellini i Miralem Pjanić samo su neke od Juveovih zvijezda u klubu u kojem se svake sezone puca na sve trofeje, gdje je potreban veliki autoritet i gdje bi Buffon savršeno nadopunjavao novog trenera. 

Kepa je, podsjećamo, 24. veljače odbio poslušati Sarrijevu uputu i izaći iz igre. Sarri je odlučio u nadoknadi drugog produžetka finala Carabao kupa protiv Manchester Cityja zamijeniti vratara Kepu Arrizabalagu, koji je prije toga istegnuo zadnju ložu, i uvesti Willyja Caballera, specijalista za obranu penala.

Kepa je prvo običnim odmahivanjem pokušao uvjeriti stručni stožer da ga ne mijenjaju i da može nastaviti utakmicu.

Rezultat je bio 0:0 i bilo je jasno da će o pobjedniku odlučiti bolje izvođenje jedanaesteraca. Unatoč tome, Caballero je već bio spreman za ulazak, a Kepa je ljutito gestikulirao prema svojoj klupi.

Nakon konzultacija s glavnim sucem utakmice, Sarri je s pomoćnikom ipak povukao zamjenu, a potom u bijesu rastrgao trenirku, lupao po klupi i otišao prema svlačionici.

Na kraju se vratio, ali Chelseaju to nije pomoglo. Kepa je obranio jedan penal, a za Bluese su promašivali Jorginho i Luiz pa je City mogao početi slaviti naslov liga kupa.

Buffon bi definitivno bio rezerva

Svakako, poljski golman Szczesny odradio je kvalitetnu prošlu sezonu i bio jedan od najkonstantnijih Juventusovih pojedinaca, jedan je od najboljih golmana u Serie A i ni povratak Buffona ga ne može ugroziti.

"Putovanje ima jedno pravilo, nemoj se vratiti isti kao kada si i otišao", objavio je Buffon na društvenim mrežama po oproštaju od PSG-a. Time je dao jasan znak Staroj dami, a da se nešto kuha, potvrdio je i igračev menadžer Silvano Martina.

"Mogao bi Juventus razmisliti o Buffonu ako Mattia Perin ode. Gigi ima 41 godinu, ali i dalje djeluje dobro. Voli igrati nogomet, dostupan je. Ako takva šansa dođe, on će to znati cijeniti. Trenutačno nema dogovora, ali vidjet ćemo. To je sad samo ideja. Čuo sam da će Gigi biti najplaćeniji u momčadi poslije Ronalda. To je glupost. Bilo bi lijepo se dogovoriti, ali trbuh mora prvo narasti da bi se rodila beba", slikovit je bio Martina.

Buffonu se, dakle, još igra. Barem i u sporednoj ulozi. Nakon sljedeće sezone trebao bi se prebaciti u direktorsku ulogu ili u dio stručnog stožera trenera Maurizija Sarrija.

Pročitajte više