Talijanski mediji: Roma držala navijače u napetosti, pohvale Hajduku

ROMA je držala svoje navijače napetima do posljednjeg daha, prenose talijanski listovi nakon prve utakmice 2. kola Kupa UEFA Roma - Hajduk (1:0).

"U uzvratnoj utakmici u Splitu igrači Rome morat će se patiti, iako će Hajduk morati napustiti catenaccio kojim je igrao ovdje", piše danas "Corriere della Sera". Trener Rome Fabio Capello je kazao kako je protiv Hajduka bilo teško igrati jer se splitska momčad zatvorila i tada je teško probiti bunker.

Ne samo što se patilo do posljednjeg daha, već i poslije, daleko poslije 90-te minute. Ubacivanje Cassana u drugom poluvremenu pokazalo se odlučujućim potezom, jer ne samo što je dao gol, već je s njime i igra živnula.

Najbolji u splitskoj momčadi po ocijeni svih talijanskih novinara bili su vratar Runje i napadač Krpan. Talijanski novinari ocijenjuju da će u Romi u uzvratnoj utakmici u Splitu biti teško, jer Hajduk je čvrsta momčad, mnogo jača negoli su to pokazali dosadašnji rezultati Splićana u hrvatskom prvenstvu.

Drugo, na Poljudu će navijači stvarno biti 12. igrač. Na Olimpijskom stadionu oko 5.000 navijača Hajduka bodrilo je svoje igrače svih 90 minuta neprekidno i bili su bučniji od oko 20.000 navijača Rome. Kako li će tek biti u Splitu? Zapravo talijanski novinari pokazali su veliku simpatiju prema odličnim navijačima Hajduka.


Bilo je i nešto napetosti na rimskim ulicama između Torcide i talijanske policije. Devet hrvatskih navijača je talijanska policija zaustavila u četvrtak uvečer. Njih sedam je razbilo izlog. Dvojica su zaustavljena jer su pokušala nešto ukrasti. No, tim događajima se u talijanskim glasilima ne pridaje neka važnost. Jedna je osoba na Olimpijskom stadionu zadobila udarac nožem, ali se ne zna ni tko ju je ranio.

U nekim neredima s policijom mogli su, prema izjavama nekih policajaca, biti "inflitrirani" i talijanski huligani. Moglo bi se kazati da se dogodilo što se obično događa tijekom talijanskog prvenstva u gotovo svim talijanskim gradovima.

Inače, upravo je Europska unija prihvatila talijanski prijedlog ouvođenju zabrane ulazaka huligana na sve europske sportske stadione.

Pročitajte više