Talijanski velikani u borbi za 16-godišnjeg Dinamovog talenta

Foto: Screenshot Twitter

INTER MILAN priključio se Juventusu i Napoliju u lovu na Dinamovog 16-godišnjeg talenta Maru Katinića.

Talijanski mediji pišu da je milanski klub ozbiljan u namjeri dovođenja člana zagrebačke U17 ekipe i U17 reprezentacije Hrvatske. Nerazzurri bi sačekali kraj sezone i onda krenuli u realizaciju transfera.

Mogao bi presuditi dobar odnos Intera i Dinama 

Dobar odnos Intera i Dinama već je stara priča, a najbolje svjedoče transferi Matea Kovačića i Marcela Brozovića, dodaju Talijani.

Katinić je talentirani stoper visok 184 cm kojeg je Dinamo prošle godine "ukrao" Rijeci dok je tamo bio kapetan ekipe svoje dobne skupine.

Uzori su mu Modrić, Brozović i Godin 

"Ne osjećam osobit pritisak, odmalena treniram i uvijek sam bio korak ispred ostalih iz generacije. Ne brine me to što neki već igraju u većim klubovima", rekao je Katinić nedavno o svojoj dosadašnjoj karijeri pa otkrio koji su mu uzori:

"Od Hrvata se najviše ugledam u Luku Modrića i Marcela Brozovića. U prvog zato što je godinama najbolji naš igrač, a u drugog zato što ima strašne fizičke atribute. Od stranaca me najviše impresioniraju Diego Godin i Milan Skriniar."

Da milanski Inter pod budnim oko prati talente na našem području, govori i nedavno dovođenje 15-godišnjeg Eneja Marsetića iz slovenskog Kopera.

Riječ je o mladom napadaču koji je unatoč godinama već upisao tri nastupa za slovensku U17 selekciju te je bio i član U19 ekipe Kopera. Marsetić će igrati u Interovoj Primavera momčadi.

Pročitajte više