TAU svladao Fener na otvaranju Eurolige, Baraću četiri koša, Giričeku grijanje klupe

STARTALO je novo izdanje košarkaške Eurolige, a prvu utakmicu su u Vitoriji odigrali TAU Ceramica i turski Fenerbahče. Pobijedio je španjolski prvak sa 80:70 (42:34).

TAU Ceramica je prošle sezone nastupila na Final Fouru, koji se održavao u Madridu, te su u polufinalu ispali od budućeg europskog prvaka, moskovskog CSKA.

Ove godine je španjolska momčad ponovno u uskom krugu favorita, a taj status su potvrdili u prvom ogledu. No, gosti iz Istanbula su bolje otvorili utakmicu, te su nakon prve četvrtine vodili 21:19. U drugoj dionici su domaći odigrali sjajnu obranu, te su sveli Fenerbahče na samo trinaest poena u tih deset minuta.

Na poluvremenu je TAU Ceramica imala +8 (42:34), te su u nastavku održavali tu prednost. Fenerbahče se uspio približiti na samo dva poena zaostatka (70:68, u 38. minuti), ali je prvo Teletović pogodio tricu, pa potom Rakočević dva poena za novi odmak od suparnika.

Hrvatski reprezentativac Stanko Barać je odigrao 12 minuta za TAU, te je postigao 4 poena uz šut 2:2. Ostvario je i jedan skok. Najbolji je bio  Igor Rakočević sa 24 poena, dok je Will McDonald dodao 18 uz 8 skokova.

Gordan Giriček nije ulazio u igru za Fenerbahče kod kojih su najbolji bili Devin Smith sa 13 poena i 9 skokova, te Oguz Savas sa 11 poena.

M.Š./Totalsport
Foto: euroleague.net

Pročitajte više