Team Liquid uvjerljiv prvi dan Dota Minora u Splitu

Foto: Dota PIT
 
NAJBOLJA Dota 2 ekipa na svijetu potvrdila je status glavnog favorita za osvajanje svog drugog Minora nove sezone. Iako je odigrana tek polovica mečeva, Team Liquid je bez izgubljene mape osigurao finale gornjeg dijela tablice već nakon prvog dana natjecanja. Dota PIT u Splitu prvi je LAN turnir na novoj zakrpi koja je uvelike promijenila igru, ali čini se kako Liquidu to nije previše smetalo.
 
Dota Minor u Splitu polako se zahuktava. Prvi dan natjecanja otvorili su brazilski SG e-Sports i kineski Newbee. Već u prvom meču vidjeli smo rezultate promjena u igri te su Brazilci igrali Wraith Kinga s kojim su dominirali u ranim fazama igre. Wraith King je uz pomoć supportova lagano stekao prednost, koju je kasnije Mirana na midu pretočila u pobjedu. Međutim, to je bio jedini as iz rukava SG e-Sportsa pa je u iduće dvije partije slavio favorizirani Newbee.
 
Team Liquid je svoj put na AMD SAPPHIRE Dota PIT Minoru započeo s mečom protiv Immortalsa, korejske ekipe pod američkom organizacijom. Team Liquid s Baneom i Viperom nije dobro otvorio prvi meč te je u lane fazi dominirao Immortals. Međutim, u 20. minuti Team Liquid pronalazi svoj prostor i odlučnu borbu nakon koje počinje graditi prednost da bi napokon upisao pobjedu nakon 38 minuta igre. Druga mapa nije bila toliko napeta. Miracle je na Slarku odlično odigrao na topu te uz pomoć MinD_ContRoLa na Pucku pregazio protivnike. Ključna borba se opet dogodila oko 20. minute kada je Immortals izgubio četiri heroja, dok je na strani Liquida pao samo support Rubick.
 
U posljednjem meču dana imali smo priliku gledati reprizu finala ovogodišnjeg The Internationala, kao i u Seattleu ponovo je slavio Team Liquid i to bez većih problema. Ključni igrač prve partije opet je bio Miracle koji je fenomenalno farmao s Anti-Mageom. Koliko god se Newbee trudio pronalaziti dobre borbe i stvarati prednost kontroliranjem mape, toliko je Miracle bio nezaustavljiv. U drugoj partiji Newbee je krenuo konkretnije i bolje su otvorili meč. U 34. minuti uzeli su barake i imali su priliku zatvoriti meč, ali Team Liquid obranio se i uspio produžiti meč za 20 minuta da bi nakon vrlo napete završnice, na kraju slavio Team Liquid.
 
 

 
Minor se nastavlja danas s preostala dva meča. Oko 12:00 sati snage će odmjeriti Vici Gaming i OG, nakon čega će na pozornicu izaći Fnatic i Virtus.pro. Drugi dan natjecanja glavni favorit trebao bi biti upravo Virtus.pro, koji je prije svega tjedan dana osvojio ESL One Major u Hamburgu, ali pitanje je kako će se prilagoditi novoj verziji igre. 
 
Prvi dan turnira je uglavnom ispunio očekivanja. Kao i svaki put dosad, igrači su jako zadovoljni lokacijom, što dokazuju slike mora i lokacije na društvenim mrežama. Naravno, uvijek se može bolje, ali već sada smo vidjeli napredak s obzirom na prijašnje godine. Sve mečeve možete besplatno pratiti na Dota PIT kanalu.
 

Pročitajte više