Terminator, Jack Sparrow i Homer Simpson Kranjčarovi protukandidati za austrijsku klupu

AUSTRIJSKI se mediji dobro zabavljaju s temom potencijalnoga nasljednika Josefa Hickersbergera na mjestu izbornika nacionalne nogometne momčadi, pa tako nailazimo na različite prijedloge.
 
U onome, ozbiljnom dijelu rasprava, zapaženo mjesto zauzima i Zlatko Kranjčar, prethodnik Slavena Bilića na mjestu izbornika hrvatske reprezentacije. Tako, primjerice, ugledni Kronen Zeitung, uz temu mogućega novog izbornika austrijske reprezentacije, donosi veliku fotografiju Zlatka Kranjčara i Lothara Matthäusa. Uz njih su i manji portreti Didija Constantinija, Kurta Jare, Franka Rijkaarda i Waltera Shachnera.

Na širi su popis kandidata uvrstili i Otta Barića, koji je ujedno bio i posljednji inozemni trener u ulozi izbornika austrijske reprezentacije. Repreezentaciju je vodio od 13. travnja 1999. do 21. studenoga 2001. Prije dvije je godine na dvjema utakmicama, nakon odstupa izbornika Hansa Krankla, dio "prijelaznoga stručnog stožera" bio i Slavko Kovačić.

Odluku o novome izborniku donijet će predsjednik Austrijskoga nogometnog saveza Friedrich Stickler, a osnovni uvjeti potencijalnih inozemnih kandidata su da donekle poznaju austrijski nogomet i da govore njemački.

Temi je šaljivo pristupio Kurier, koji je na naslovnoj stranici sportskoga priloga, uz upit "Tko će biti taj" nanizao portrete čak 41 kandidata i "kandidata". Tu su, uz neke ozbiljne prijedloge, osvanuli i glumac Johnny Depp kao kapetan Jack Sparrow iz "Pirata s Kariba", zatim Arnold Schwarzenegger kao Terminator, pa filmski izvanzemaljci E. T. i Alf, glumica Whoopi Goldberg, Hillary Clinton, pa crtani lik Homer Simpson...

Dnevnik OÖ Nachrichten bio je nešto umjereniji, pa za izborničko mjesto gura samo jednoga šaljivog „kandidata“ – iluzionista Davida Copperfielda. Pritom pojašnjava da će austrijskoj reprezentaciji trebati čudo za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. Austrija je u skupini Francuskom, Rumunjskom, Srbijom, Litvom i Farskim Otocima. 

Totalsport 

Pročitajte više