Termini finala Kupa bili su unaprijed određeni. Onda je stigla poruka Zlatka Dalića

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

RIJEKA i Dinamo su pobjedama kod Lokomotive i Hajduka izborili finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Točnije, dvije finalne utakmice. Termini finalnih utakmica su 15. i 22. svibnja, odredio je u petak HNS. Prva utakmica je na Maksimiru. Uzvrat je na Rujevici.

Ovo je zapravo promjena termina odigravanja druge utakmice. Trebala se ona održati 30. svibnja, no na promjenu je utjecao izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić. Otkrio je to trener Rijeke Željko Sopić na konferenciji za medije uoči utakmice s Hajdukom u SuperSport HNL-u.

"Bilo bi neozbiljno da igrači iz hrvatske lige kasne na pripreme"

Dalić je tražio da se pomakne termin odigravanja druge utakmice jer pripreme za Europsko prvenstvo počinju 26. svibnja. "Bilo bi malo neozbiljno da igrači iz Reala dolaze na pripreme na vrijeme, a da igrači iz hrvatske lige kasne pet dana", prokomentirao je Sopić.

Hrvatska reprezentacija imat će dvije prijateljske utakmice uoči Eura. Najprije će igrati protiv Sjeverne Makedonije 3. lipnja, a onda 8. lipnja protiv Portugala. Na Europskom prvenstvu, koje počinje 14. lipnja, bit će u skupini sa Španjolskom, Albanijom i Italijom.

Pročitajte više