MEĐUNARODNI NOGOMET

Tevez: Otišao je moj najžešći navijač, neću više igrati nogomet

Foto: EPA

ARGENTINSKI nogometaš Carlos Tevez objavio je da više neće igrati profesionalni nogomet. Legendarni El Apache u razgovoru za portal Mundo Albiceleste rekao je da je odbio mnoge ponude i da više neće igrati. Osim što ima 38 godina, prekretnica za ovu odluku bila mu je, kaže, smrt oca.

"Umirovio sam se, potvrđujem vam. Mnogi klubovi nudili su mi svašta, bilo je ponuda iz SAD-a, ali to je to od mene. Dao sam sve što sam imao. Moja zadnja godina karijere bila je teška, ali mogao sam viđati svog oca. Prestao sam igrati jer sam izgubio svog najžešćeg navijača", rekao je Tevez.

Nije mu pravi otac, no odgojio ga je

Argentinski napadač već je godinu dana bez kluba, a posljednju igračku sezonu proveo je u Boca Juniorsima. Otišao je nakon što mu je istekao ugovor, a četiri mjeseca prije toga njegov je otac Segundo Tevez umro od posljedica zaraze koronavirusom. 

Segundo nije pravi Carlosov otac, budući da je negdašnjeg argentinskog reprezentativca u mladosti napustila majka, a pravi otac mu je ubrzo umro. Segundo je tako samostalno odgojio Carlosa u Fort Apacheu, najozloglašenijem dijelu Buenos Airesa. Jednom je prilikom čak i otet, no vraćen je kući nakon što je Carlos vjerojatno platio otkupninu, iako to nikad nije priznao.

Iznimno uspješna karijera

Tevez je u svojoj karijeri, osim za Boca Juniorse, nastupao za Corinthians, West Ham, Manchester United, Manchester City, Juventus i kineski klub Shenhua. Za reprezentaciju Argentine upisao je 76 nastupa i 13 pogodaka.

Od brojnih trofeja koje je osvojio najviše se ističe Liga prvaka, koju je 2008. osvojio s Manchester Unitedom. Triput je bio prvak Engleske, dvaput s Unitedom i jednom sa Cityjem. S Juventusom je osvojio dva talijanska prvenstva. Ima i zlato s Olimpijskih igara 2004. godine.

Pročitajte više