liga prvaka

Thomas Muller komentirao Rudigerovu fotku s Kovačićem: Samo dovedite Hrvata...

CHELSEA je sinoć u Portu s 1:0 pobijedio Manchester City i po drugi put u povijesti je uzeo Ligu prvaka.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji je u igru ušao u 79. minuti umjesto Masona Mounta, najvažniji pokal u klupskom nogometu tako je podigao po četvrti put.

Kovačić je ranije osvojio tri uzastopna naslova prvaka Europe s Real Madridom, ali ni u jednom od tih finala nije dobio priliku dati svoj doprinos na travnjaku. Sada je prvi put zaigrao u finalnoj utakmici.

Hrvatska još od 2013. svake godine ima osvajača Lige prvaka, a Kovačić je ovaj niz produljio i devetu sezonu. Prvo je Mario Mandžukić 2013. godine slavio s Bayernom, a nakon njega Luka Modrić s Realom i Ivan Rakitić s Barcelonom. Nakon toga su triput zaredom najbolji u Europi bili Luka Modrić i Mateo Kovačić pa je Liverpool s Dejanom Lovrenom prekinuo dominaciju Reala 2019. godine. Prošle godine je Ivan Perišić s Bayernom u finalu bio bolji od PSG-a.

Nakon utakmice sjajni branič Chelsea Antonio Rudiger na svom Instagramu je objavio fotografiju s Kovačićem i pokalom Lige prvaka i dopisao je: "O da, brate moj, uspjeli smo."

Mnogi poznati igrači su tu objavu lajkali, između ostalih i Cesc Fabregas i Jerome Boateng, a Thomas Muller je stavio i zanimljiv komentar.

Naime, slavni njemački reprezentativac i igrač Bayerna tagirao je Ivana Perišića, s kojim je lani osvojio taj naslov i dopisao je: "Ivan Perisic je imao pravo, uvijek ti treba jedan Hrvat za ligu prvaka."

 

Pročitajte više