Tonel predstavljen u Maksimiru: Preko Dinama se želim vratiti u portugalsku reprezentaciju

ISKUSNI 30-godišnji branič lisabonskog Sportinga koji je ponikao u Portu, došao je u Dinamo kao slobodan igrač nakon što je u prijašnjem klubu dobio "časni otpust" jer više nije bio u planovima trenera.

Antonio Leonel Vilar Nogueira Sousa, poznatiji kao Tonel, bogatim iskustvom u Sportingu, gdje je osam sezona igrao portugalsku prvu ligu i europske kupove, više je nego dobrodošlo pojačanje Dinamove obrane koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali i u Europi, pokazala zabrinjavajući nedostatak sigurnosti i kvalitete, pa je uz gomilanje napadača (još jednog segmenta momčadi koji je vapio za kvantitativnim i kvalitativnim pojačanjem) i obrambeni bedem, načet greškama, ozljedama i godinama, dobio nužno pojačanje.

Mamić: Između Tonela i nas je od početka vladala kemija

Predstavljajući Tonela, sportski direktor Zoran Mamić istaknuo je kako je on upravo tip igrača na kojem je inzistirao trener Halilhodžić, ali i još nešto što daje naslutiti idilu između kluba i njegovog novog braniča:

"Od Tonelovog dolaska u Zagreb i pregovora u Plavom salonu na maksimirskom stadionu, između nas i njega bila je prisutna takva kemija i pozitivna vibra kakva se iznimno rijetko susreće i njegov menadžer (prekaljeni Danko Đikić, op. a.) rekao je tada kako ne pamti da je neki posao zgotovio praktički dvije minute nakon što su pregovori započeli, kao što je bio slučaj s Tonelom i Dinamom".

Mamić je dodao kako su uspješno okončani posao i obostrana simpatija istog dana proslavljeni na večeri, tijekom koje su "dva kluba na mobitel zvala menadžera Đikića nakon što su saznala da je Tonel na pregovorima u Zagrebu kako bi ga privolila da pristupi njima".

Tonel: Dinamo je klub velike povijesti i sjajnih igrača


Nasmijani Portugalac je i na predstavljanju odisao pozitivom koju je istaknuo prvi Dinamov kadrovik, a rekao je kako su ga Dinamu pored mnoštva klubova koji su ga željeli dovesti privukli bogata povijest i veličina kluba.

"Nisam se uopće mislio kada me Dinamo pozvao iako su me željeli mnogi drugi klubovi. Nakon što sam razgovarao sa Zoranom, brzo smo se dogovorili. Dinamu me privukla bogata povijest kluba, znam da su ovdje igrali Šuker, Boban, Modrić i momčad je to koja uvijek želi pobjeđivati.

Podijelio je Tonel s novinarima i prve impresije o novoj sredini: "Grad je predivan, pun zelenila, vrijeme je toplo, stadion je star ali je ok" rekao je nekoliko sati prije nego što će s Dinamom odraditi prvi trening.

Tonel u superlativima govori i o novom treneru, kojeg, kako je rekao, najbollje predstavlja njegov životopis: "Znam što je sve postigao u Francuskoj, uvjeren sam da će i u Dinamu napraviti sjajan posao".

Pitali smo ga je li se prelaskom u klub gdje će biti standardan i igrati u Europi razbuktala i njegova reprezentativna ambicija (u ožujku je po drugi put nastupio za Portugal u prijateljskom susretu protiv Kine).

"Naravno da mi je želja i ambicija vratiti se u reprezentaciju, ali mi je sada najbitnije da dobro startam u Dinamu."

Pročitajte više