Tot će se za Jurčićevog nasljednika usavršavati u Dinamovoj filijali uz pomoć Goce Jurića

DOSADAŠNJI pomoćni trener Dinama u eri Vahida Halilhodžića Marijo Tot preuzeo je klupu Lokomotive nakon što je u suprotnom smjeru otišao Krunoslav Jurčić.

Ovakav scenarij mogao se i predvidjeti nakon što su mediji uzdigli Tota koji je odradio tri utakmice na klupi Dinama s koje je otišao Vaha. Tot je bio jedan od kandidata i za stalnog trenera, ali Mamićev favorit Jurčić morao je pobijediti.

Za Tota, koji je prije Dinama, kao samostalni trener vodio samo momčad Brotnja iz Čitluka (BiH), možda je i bolje da je dobio priliku razvijati se kao trener u manje stresnoj okolini poput Lokomotive, a tu će biti i pri ruci Mamiću ukoliko se dogodi još jedan neplanirani bijeg trenera iz Maksimira. Pomoćnik će mu biti Goran Jurić, bivši stoper Dinama i hrvatski reprezentativac iz generacije koja je u Francuskoj 1998. osvojila broncu.

Dinamo je u isto vrijeme i pomogao Lokosima kojima su oteli trenera, a strujanje radne snage između dva kluba dodatno potvrđuje njihov odnos koji bi u naprednim europskim ligama bio zabranjen, barem dok su klubovi članovi istog razreda nacionalnog prvenstva.

Pročitajte više