Tottenham neće unakaziti Newcastle, ali će - pobijediti

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Harry Redknapp nije dobio Hrvate natrag u komadu kako ih je poslao , Latvijci su izmasakrirali Tottenhamovu klupu. Danas na njoj neće biti dva hrvata, Niko Kranjčar i Vedran Čorluka dobili su gadne udarce u reprezentativnoj pobjedi, utakmicu će gledati sa tribina. Srećom omaleni Luka Modrić koji je jedini CRO starter u momčadi, zdrav je i spreman zaigrati, jedino moraju zaključati vrata autobusa kad budu prolazili kraj chelsejevog Stamford Bridgea, da Lukica ne iskoči i pobjegne gdje ga srce i novčanik vuku.

Vjerovali ili ne, Newcastle spada među tri neporažena kluba ove sezone. Osim njih bez poraza su još i Manchesteri (City i United) a do jučer je to bila i Aston Villa. Veliko dostignuće za Svrake koje su trenutno 5. na tablici, jer u svijetlu prijelaznog roka i perioda prije njega, kad su prvo za pedesetak milijuna eura prodali svog najboljeg strijelca Carrolla Liverpoolu, a nakon toga i klupskog kapetana Kevina Nolana i drugog veznjaka Joeya Bartona, nitko se nije nadao pretjerano dobroj sezoni. Bilo je čak i zloslutnika koji su se pribojavali novog pada u Championship.

Na kraju se pokazalo da su izgubljeni možda sjajni igrači, ali se ojačala i homogenizirala momčad, Newcastle igra sjajno, osobito u obrani, u ovom trenutku imaju najmanje primljenih golova u Premiershipu, primili su samo 4 gola u 7 utakmica. Danas će biti teško, Spursi im redovito zabijaju golove, u posljednjih 12 međusobnih susreta zabili su im svaki put barem jedan gol.

Najbolji strijelac Newcastlea Demba Ba i francuski veznjak Yohan Cabaye vratili su se u Newcastle sa svojih reprezentativnih obaveza ozlijeđeni, bar su tako govorili prvi izvještaji, no po zadnjim vijestima obadvojica su spremna za sutrašnji okršaj sa Spursima. Tako su za danas upitni Danny Guthrie i Sammy Ameobi koji će sa svoje 2 odigrane minute, odnosno 7 minuta u slučaju Ameobia u 7 dosadašnjih utakmica Newcastlea, biti nenadoknadiv gubitak na klupi.
Alan Smith, Haris Vuckić i Mike Williamson spadaju u onu grupu igrača koju zovu „long term injuries“, nema ih već neko vrijeme, kad će ih biti ne zna se točno. Shola Ameobi će prije susreta biti podvrgnut testu opterećenja da se vidi da li je spreman za utakmicu.

Već smo rekli, Spursi su bez dva Hrvata koji su se ozlijedili na utakmici u Rijeci, no oni trenutno nisu u prvom planu pa i nisu presudni izostanci. Emmanuel Adebayor je toliko želio pobjediti Arsenal pretprošli tjedan da se malo i ozlijedio, Sandro i Aaron Lennon idu u kategoriju upitnih (Lennon je upitniji). Rafael van der Vaart je dobro (uz gospođu van der Vaart bi i kamen procvjetao), ostaje nam spomenuti samo još kategoriju long term injuries, Williama Gallasa, Michaela Dawsona i Toma Huddlestonea.

Na kraju će i jedan i drugi trener biti u stanju izvesti van respektabilne sastave koji će vjerojatno izgledati ovako:

Newcastle: Krul, Simpson, Taylor, Coloccini, Taylor, Obertan, Cabaye, Tiote, Gutierrez, Best, Ba.

Tottenham: Friedel, Walker, King, Kaboul, Assou-Ekotto, Parker, Modrić, Bale, Van der Vaart, Adebayor, Defoe

Ciljevi ove dvije ekipe različiti su, Spursi se vide kao budući sudionik Lige Prvaka, znači TOP 4 momčad Premiershipa. Newcastle bi, bar prije početka prvenstva, potpisao plasman među 8, no sad kad su oni na 4. poziciji i kad igraju dobro, apetiti rastu. Spursi bi pobjedom došli vrlo blizu poziciji koja je adekvatna njihovim ambicijama, Svrake pucaju od samopouzdanja i vjeruju kako mogu zaustaviti napad Spursa.

BetPlace.net preporučuje:

Posljednjih godina Tottenham baš nema previše uspjeha na prvenstvenim gostovanjima na newcastleovom St James Parku. U posljednjih 5 utakmica Spursi su na tom gostovanju osvojili samo jedan bod, no sa sličnom tradicijom jučer je u susret ušao i Chelsea protiv Evertona, to ih nije smetalo da relativno lagano pobjede. Ne mislimo kako će Spursi danas unakaziti Svrake, ali pobijediti vrlo vjerojatno, Newcastle igra predobro za sastav koji ima, to obično nakon nekog vremena stane. Vjerojatno već danas.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više