PREMIERSHIP

TOTTENHAM - WEST HAM 0:1 Antonio kao Götze u finalu SP-a, Spursima upitan LP

Foto: EPA

MINIMALNOM pobjedom West Ham Uniteda protiv Tottenhama (0:1) u londonskom derbiju otvoreno je 36. kolo engleskog Premiershipa.

Spurse su na njihovom novom stadionu razbili gradski rivali te su upisali prvi poraz otkako su dobili novi, milijardu eura vrijedan dom. S druge strane, West Ham je prekid serije od četiri uzastopne utakmice bez pobjede dočekao na najslađi način - pobjedom protiv ljutog gradskog rivala kojeg je doveo u opasnost da u nekom najluđem scenariju ostane i bez Lige prvaka.

Tottenham - West Ham United Live Score

Prvo poluvrijeme nije donijelo gotovo ništa. Tottenham je imao nekoliko opasnih akcija, ali Son, Moura i Eriksen nisu mogli protiv raspoloženog vratara gostiju Fabianskog.

Ni u drugom dijelu nije bilo previše uzbuđenja iako su i jedni i drugi djelovali nešto aktivnije u igri. Napadi obiju strana uglavnom su završavali bez kvalitetnije završnice, ali je u 68. minuti West Ham probio led.

Arnautović je ubacio, a Michail Antonio primio loptu prsima pa iz prve fantastičnim volejem realizirao priliku i doveo svoju momčad u vodstvo. Snažni Englez potom je simbolično proslavio pogodak koji neodoljivo podsjeća na onaj Marija Götzea u finalu SP-a 2014. kojim je Njemačka postala prvak svijeta dobivši Argentinu.

Prekrasni pogodak napadača West Hama i bizarnu proslavu pogledajte OVDJE.

Zanimljivo, West Ham je 2007. godine nanio Arsenalu prvi poraz kada su sa kultnog Highburyja preselili na novi Emirates.

Razloga za brigu zbog ovog poraza sigurno će imati Mauricio Pochettino. Ne samo što im je u pitanje dovedeno treće mjesto nego su u proteklih 10 utakmica uzeli samo 10 bodova.

Šest poraza upisali su u tom periodu, odnosno od 22. veljače do 27. travnja prešli su put od 60 do 70 bodova na premierligaškoj ljestvici.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više