La Liga

Transfer-guru odbio Arsenalove milijune kako bi se vratio kući

Foto: EPA

TREBAO je voditi veliku rekonstrukciju Arsenala tijekom nadolazećeg prijelaznog roka, ali je odbio poziv s Emiratesa i prihvatio iznenadni iz kluba u kojem je sve počelo.

Ramon Rodriguez Verdejo ili popularnije Monchi odbio je dva i pol milijuna funti po sezoni i obnovu suradnje s Unaijem Emeryjem kako bi se vratio u Sevillu, u klub u kojem je proveo gotovo cijeli život.

Prvo kao vratar, potom kao sportski direktor, na funkciji s koje je ostvario ogroman uspjeh odvevši klub iz Andaluzije do tri uzastopne titule Europa lige.

Kako pišu španjolski mediji, bio je dovoljan samo jedan telefonski razgovor s predsjednikom Seville da se Monchi predomisli i odbije silne engleske milijune. Jutros je indirektno potvrdio da će opet biti sportski direktor Andalužana jer je u tom klubu nedavno došlo do kadrovskih promjena.

Naime, poslije ispadanja od praške Slavije u osmini finala Europa lige smijenjen je trener Pablo Machin, a na klupu postavljen dosadašnji šef sportskog sektora Joaquin Caparros, čime je pozicija sportskog direktora ostala upražnjena.

U Sevilli su došli na ideju da fotelju povjere transfer-guruu, koji je tamo imao dosta uspjeha, a samo na prodajama igrača donio je u klub oko 200 milijuna eura. Sergio Ramos, Jose Antonio Reyes, Jesus Navas, Ivan Rakitić, Julio Baptista, Dani Alves, Adriano samo su neka od imena koje je otkrio Monchi, pa se očekuje da takvu politiku nastavi i u svom drugom mandatu.

Monchi je povratak najavio na društvenim mrežama porukom: "Srce nikad ne zaboravlja mjesto na kojem se njegovi otkucaji najljepše čuju".

Potpis se očekuje već idućeg tjedna.

Pročitajte više