TRANSFERI

Transferi: Džeko šokirao velikana, United i Juve rade na velikoj razmjeni zvijezda

Grafika: EPA

POČEO je prijelazni rok u Engleskoj i trajat će do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. prijelazni rok počeo je prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa.

TRANSFERI I GLASINE 14. KOLOVOZA

POGBA ZA DYBALU?

Tuttosport piše da Manchester United i Juventus rade na razmjeni Paula Pogbe i Paula Dybale.

Pogba je od 2012. do 2016. igrao za Juventus iz kojeg se vratio u United za 105 milijuna eura, a Dybala je ove sezone bio najbolji Juventusov igrač u Serie A.

VIDEO: Paul Pogba

DŽEKO ŠOKIRAO JUVENTUS

Iako Juventus želi dovesti Edina Džeku iz Rome, on ne želi pristati na taj transfer, piše Calciomercato. Romi je potreban novac zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

MILAN DOVEO NOVOG TALENTA

Milan je službeno potvrdio da je doveo 17-godišnjeg talentiranog napadača Emila Robacka iz švedskog Hammarbyja, a vijest je ranije objavio i tamošnji SportExpressen.

Roback je plaćen 1,5 milijuna eura, a igrat će za mladu momčad Milana. Dosad je nastupao za Hammarby i švedsku U-17 reprezentaciju za koju je upisao pet nastupa. 

BARCELONA MIJENJA SETIENA

Barcelona je već počela potragu za novim trenerom neovisno o tome što je Quique Setien i dalje na klupi kao šef struke katalonskog kluba, piše ESPN.

Katalonci se spremaju otpustiti Setiena ako danas ispadne od Bayerna u Ligi prvaka, a glavni kandidati za njegovog nasljednika su Ronald Koeman, Mauricio Pochettino i Xavi Hernandez. 

KOREJAC POTPISAO ZA RUBIN

Hwang In-Beom novi je igrač ruskog Rubin Kazanja. Južnokorejac je trebao iz Vancouver Whitecapsa doći u Dinamo kao zamjena za Nikolu Moru, ali Rusi su mu ponudili više novca.

Podsjetimo, Moro je dogovorio transfer u moskovski Dinamo za osam i pol milijuna eura uz bonuse i u sljedećih nekoliko dana trebao bi potpisati za ruskog velikana.

Dinamo se sada okreće traženju i skautiranju novih igrača koje bi mogao dovesti kao potencijalne zamjene za Nikolu Moru. 

PIRLO U DILEMI

Andrea Pirlo, novi trener Juventusa, našao se u kadrovskoj dilemi zbog dvojice igrača, piše talijanski Tuttosport. Pirlo ne zna što učiniti s Danieleom Ruganijem i Cristianom Romerom.

Obojica su stoperi, a u kadru Juventusa ima mjesta za samo jednoga od njih. Pirlo mora do početka prvenstva odlučiti koji će ostati u klubu, a koji otići na posudbu ili trajno napustiti klub. 

KANTE PREMA INTERU

Inter razmatra dovođenje N'Goloa Kantea iz Chelseaja, piše Gazzetta dello Sport koja dodaje kako je Kante želja Antonio Contea.

Kantea se smatra jednim od najboljih veznjaka na svijetu, a Gazzetta piše da je Kante u Chelseaju stalno u postavi izvan svoje pozicije. Talijanski medij ne spominje koliku bi odštetu Inter morao platiti. 

WILLIAN U ARSENALU

Brazilac Willian potpisao je dvogodišnji ugovor s Arsenalom uz opciju produljenja za još jednu godinu. Stigao je kao slobodan igrač nakon razlaza s Chelseajem. 

DŽEKO ODLAZI IZ ROME?

Edin Džeko mogao bi ovog ljeta napustiti Romu u velikom transferu, javlja talijanski Calciomercato koji donosi i detalje potencijalnog dogovora. 

Tvrdi da bi Roma pristala prodati bosanskohercegovačkog napadača za 15 milijuna eura, a kao glavni kandidati za njegovo dovođenje spominju se Juventus i Inter. 

CHELSEA I ARSENAL LOVE ISTOG BEKA

Chelsea i Arsenal trenutno love istog igrača, a riječ je o Sergiu Reguilonu, desnom beku Real Madrida na posudbi u Sevilli, javlja danas španjolski AS. 

Real za otkup njegovog ugovora traži 25 milijuna eura uz opciju prvokupa kod sljedeće prodaje. Chelsea je trenutno u prednosti za potpis igrača zato što će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka. Želi ga i Napoli, ali samo kao posuđenog igrača. 

DINAMOV NAPADAČ U AUSTRIJI

Sada već bivši Dinamov 22-godišnji napadač Borna Petrović napustio je Zagreb i potpisao za TSV Hartberg, klub iz austrijske Bundeslige. 

U Hartberg je stigao kao slobodan igrač, a potpisao je dvogodišnji ugovor za klub koji je u prošloj sezoni završio na 6. mjestu.

DINAMO PRODAJE STOPERA

Turski mediji raspisali su se o stoperu Dinama Emiru Dilaveru za kojeg tvrde da želi napustiti prvaka Hrvatske i doći igrati u turski Rizespor.

Ovaj 29-godišnji stoper je za Dinamo dosad upisao 66 nastupa i postigao dva pogotka, a u Rizespor ga želi dovesti bivši dinamovac i hrvatski reprezentativac Stjepan Tomas. Turski TRT piše da su pregovori pri kraju

Prema Transfermarktu, Dilaver vrijedi tri milijuna eura, ali za sada nije poznato koji bi iznos trebao sjesti na maksimirski račun ako Turci zaključe posao. 

HAJDUČKA PRINOVA U ŠIBENIKU

Josip Kvesić novi je igrač Šibenika. Ovaj 29-godišnji lijevi bek stiže na Šubićevac kao slobodan igrač nakon što mu je krajem protekle sezone istekao ugovor sa Širokim Brijegom. 

Kvesić je godinu i pol dana proveo u Hajduku, a s Poljuda je otišao početkom 2018. godine. 

MILAN TRAŽI STOPERA

Milan želi stopera Fiorentine Nikolu Milenkovića i aktivno radi na njegovom dovođenju već ovog ljeta, piše uvijek pouzdani Sky Sport Italia.

Milan je ponudio Lucasa Paquetu kao dio odštete za Milenkovića, ali Fiorentina traži samo novac i to u iznosu od 40 milijuna eura. 

JOŠ DVA VELIKANA LOVE SANCHA

Prema pisanju engleskog Mirrora, Barcelona i Real Madrid ulaze u utrku s Manchester Unitedom za dovođenje Jadona Sancha sljedeće godine.

Borussia Dortmund ove je godine odbila sve ponude jer nijedna nije iznosila 120 milijuna eura, koliko traži, pa se klubovi pripremaju za sljedeću sezonu. 

VALENCIA ŽELI REINU

Valencia pregovara s Milanom oko transfera Pepea Reine koji se nedavno vratio s posudbe iz Aston Ville. Španjolac ima još jednu godinu ugovora na San Siru pa se u Valenciji nadaju da bi ga mogli dobiti jeftinije nego inače.

Corriere dello Sport piše da Reina traži klub u kojem bi mogao biti prvi vratar, a s obzirom na to da je u Valenciji u tijeku rasprodaja u koju je uključen i vratar, mogao bi dobiti priliku.

Milan bi ga vjerojatno pristao prodati za malen iznos samo kako bi oslobodio budžet za plaće jer Reina u Milanu zarađuje ozbiljan novac. 

 

Pročitajte više