Transferi

Transferi i glasine dana: Atletico nema kome prodati Diega Costu, Morata u Juventusu

Foto: Getty Images

PRIJELAZNI rok u većini europskih zemalja traje do 5. listopada, a u HNL-u sve do 18. listopada. Svakog dana na Indexu možete pratiti najnovije glasine, provjerite koji su poslovi završeni, tko prelazi kamo i za koliko novca.

TRANSFERI I GLASINE 21. RUJNA 

MORATA NA POSUDBI U JUVENTUSU ZA DEVET MILIJUNA EURA

Insider s mercata Gianluca Di Marzio objavio je na Twitteru detalje Moratine posudbe u Juventus. Talijanski klub će Atletico Madridu platiti devet milijuna eura, a sljedeće sezone ima priliku otkupiti njegov ugovor za 45 milijuna eura. Uz to, postoji i opcija da Morata na još jednu sezonu ostane u Juventusu na posudbi.

GODIN POTPISUJE ZA CAGLIARI

Samo godinu dana nakon što je Atletico Madrid zamijenio Interom, urugvajski branič Diego Godin ima novi klub. On je danas u Rimu odradio liječnički pregled i ubrzo bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor s talijanskim prvoligašem Cagliarijem. Prošle sezone je za Inter odigrao 36 natjecateljskih utakmica.

KOULIBALY BLIŽE PSG-U NEGO MANCHESTER CITYJU

Prema pisanju The Telegrapha, francuski prvak PSG vodi u utrci za dovođenje senegalskog stopera Kalidoua Koulibalyja. Parižani su spremni Napoliju platiti 80 milijuna eura za usluge sjajnog braniča. Manchester City je drugi u utrci jer svoju ponudu može dovesti do najviše 75 milijuna eura.

ATLETICO ŽELI PRODATI DIEGA COSTU

Iako je na pragu dovođenja Luisa Suareza iz Barcelone i slanja Alvara Morate na posudbu u Juventus, Atletico Madrid se i dalje želi riješiti Diega Coste. Odlazak jednog napadača nije riješio sudbinu Coste koji ulazi u posljednju sezonu ugovora u Atleticu.

Službenih ponuda za igrača još nema, ali španjolski AS piše kako je najizglednija opcija Turska. Ako Costa ode, Atletico će dovesti još jednog napadača. U tom kontekstu spominje se Edinson Cavani koji traži preveliku plaću u ovom trenutku.

BAYERN BARCELONI KRADE DESTA

Desni bek Ajaxa Sergino Dest na korak je do potpisa ugovora s Bayernom. Europski prvak je u poodmakloj fazi pregovora s igračem iako je Barcelona dugo slovila kao favorit za dovođenje 19-godišnjeg braniča.

Nelson Semedo je na korak od odlaska iz Barcelone te je katalonski klub bio primoran izaći na tržište. Ostale opcije na desnom beku za Barcelonu su Emerson iz Betisa i Max Aarons iz Norwicha.

JUVENTUS DOVODI MORATU?

Novi preokret oko transfera Edina Džeke u Juventus. Talijanski Sky tvrdi da bi Džekin transfer mogao propasti, a da bi u Torinu mogao završiti Atleticov Alvaro Morata. Juventus bi platio 10 milijuna eura za jednogodišnju posudbu te još 45 milijuna eura ako bi otkupio ugovor napadača koji je ranije i nosio dres talijanskog prvaka. Atletico bi novac od Morate uložio u dovođenje Suareza, a Džeko bi vjerojatno ostao u Romi.

RIJEKA ZAINTERESIRANA ZA ŠIMUNOVIĆA

Hrvatski prvoligaš je pokazao interes za bivšim braničem Celtica i Dinama Jozom Šimunovićem. Ipak, prije nego što krenu u ozbiljne pregovore s igračem, iz Rijeke su Šimunovića poslali na detaljne liječničke preglede kako bi utvrdili koliko je ozbiljno ozlijeđen. Podsjetimo, Šimunović je u prošlosti imao velikih problema s ozljedama koljena.

BARCELONA ŽELI PERIŠIĆA?

TodoFichajes doznaje da u Barceloni razmišljaju o dovođenju Ivana Perišića. Hrvatski reprezentativac prošlu sezonu je odradio na posudbi iz Intera u Bayernu, ali minhenski klub nije odlučio otkupiti njegov ugovor. Perišić je sad u Milanu, ali bi rado opet napustio Inter. Za njega su već duže zainteresirani Leipzig i Everton.

FARES U LAZIJU

Mohamed Fares, 24-godišnji veznjak, potpisao je ugovor s Lazijom. Dosad je igrao za SPAL u koji je prošlog ljeta stigao iz Verone. U Rimu će zarađivati 1,3 milijuna eura po sezoni, a SPAL napušta s tri gola i jednom asistencijom.

INTER ŽELI KANTEA

N`Golo Kante velika je želja Interovog trenera Antonija Contea. Inter nema dovoljno novca za dovođenje francuskog veznjaka Chelseaja pa će prvo morati prodati Lautara Martineza. U Milanu se nadaju kako će do kraja prijelaznog roka prodati Martineza, a dovesti umjesto njega Suareza te s Kanteom pojačati vezni red.

OPERACIJA LAUTARO OPET AKTIVIRANA

Corriere dello Sport javlja da bi Inter mogao prodati Lautara Martineza Barceloni. U suprotnom smjeru mogli bi Luis Suarez i Junior Firpo. Martinez je već dugo želja katalonskog velikana, ali je Inter dosad tražio više od 100 milijuna eura.

VIDAL U INTERU

Arturo Vidal je stigao u Milano i uskoro bi trebao potpisati ugovor s Interom. Milanski klub platit će Barceloni milijun eura za njega plus još nekoliko milijuna kroz potencijalne bonuse. Vidal je u Barceloni bio od 2018. godine, a sada će surađivati s Antoniom Conteom koji ga je doveo u Juventus 2011. godine.

BARCELONA IMA PLAN KAKO SE RIJEŠITI SUAREZA

Luisu Suarezu je propao transfer u Juventus i još se ne zna gdje će nastaviti karijeru. Urugvajski napadač odbio je ponude Rome i Intera iz Miamija, a kao njegov novi klub spominje se Atletico. Barcelona ga se pokušava riješiti na sve načine nakon što ga je trener Ronald Koeman precrtao pa je spremna njegovom novom klubu plaćati dio plaće kako Suarez ne bi zarađivao manje od onog što bi zaradio u Barceloni do kraja ove sezone.

Embed from Getty Images

PUIG IDE NA POSUDBU

Riqui Puig je na odlasku iz Barcelone, ali klub je odlučio da ga neće prodati, iako Ronald Koeman ne računa na njega. Iz Barcelone su poručili mladom igraču da je najbolje otići mu na posudbu te se onda s više iskustva vratiti u Barcelonu i boriti za minutažu.

SEMEDO ODLAZI IZ BARCELONE 

Wolverhampton je na korak od dovođenja Nelsona Semeda iz Barcelone za 35 milijuna eura, javlja pouzdani engleski The Guardian.

Posao je navodno potpuno dogovoren i čeka se samo objava, a Semedo bi trebao potpisati ugovor na pet godina i tako otvoriti Barceloni mjesto u kadru za dovođenje Sergina Desta iz Ajaxa. Ranije se kao moguća destinacija za Semeda spominjao milanski Inter.

ZIDANE: NEMAM PROBLEM S JOVIĆEM

Luka Jović ostao je na klupi u remiju Reala i Sociedada (0:0). Srpski napadač u drugom je planu kod Zidanea i prošle sezone je započeo samo četiri utakmice.

"Nije igrao jer sam ja tako odlučio. Imam veliki izbor igrača. Nemam problem s Jovićem, niti s nekim drugim igračem. Sve je do formacije, a i Benzema je dobro igrao u napadu", rekao je Zidane.

Pročitajte više