TRANSFERI

Transferi: Najveći talent Rijeke želja je bundesligaša. Messi želi otići iz Barce?

Foto: Guliver Image/Getty Images

POČEO je prijelazni rok u Engleskoj i trajat će do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. prijelazni rok počeo je prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa.

TRANSFERI I GLASINE 15. KOLOVOZA

CHELSEA DOVODI CHILWELLA

Chelsea je jako blizu dovođenja Bena Chilwella, desnog beka Leicester Cityja kojeg već neko vrijeme želi Manchester United. The Times piše kako su Leicester i Chelsea blizu dogovora u transferu, londonski klub trebao bi ga platiti 80 milijuna funti.

MESSI ŽELI OTIĆI?

El Partidazo de COPE javlja kako je Messi bijesan i razočaran nakon ispadanja Barcelone od Bayerna u Ligi prvaka (2:8). Navodno Argentinac razmišlja o odlasku iz Barcelone. Ako ne ode ovog ljeta, vjerojatno će sljedećeg, tvrde Španjolci.

FIORENTINA ŽELI MARTINEZA

Javija Martineza, španjolskog veznjaka koj je na odlasku iz Bayerna, želi Fiorentina. Talijanski klub nada se da će Martineza na dolazak u Firencu nagovoriti Franck Ribery, Francuz koji je ranije Bayern zamijenio Fiorentinom.

SMALLINGA ŽELI I NEWCASTLE

Chrisa Smallinga, braniča Uniteda kojeg pokušava zadržati Roma u kojoj je na posudbi igrao prošle sezone, želi i Newcastle. Sky Sports javlja da je Smalling na vrhu liste želja Stevea Brucea u Newcastleu. 

Navodno će Roma za 30-godišnjeg Smallinga ponuditi 15 milijuna eura, a toliko se očekuje i od Newcastlea.

HERTHA ŽELI LEPINJICU

Ivan Lepinjica najveći je riječki eksponat u ovom prijelaznom roku, a Novi list danas piše kako je interes za sjajnog veznjaka pokazala njemačka Hertha.

Nije poznato koliko bi Hertha bila spremna platiti da ga dovede, ali s obzirom na to da je ranije interes pokazivao Chelsea, nije nemoguće da riječ bude o višemilijunskom transferu. 

UNITED KUPUJE OD KOVAČA

Manchester United blizu je dovođenja Benoita Badiashilea iz Monaca, javlja uvijek pouzdani francuski medij Le 10 Sport.

Chelsea i Bayer Leverkusen također bi voljeli dovesti 20-godišnjeg talenta iz Kneževine, ali United je jedini trenutno spreman platiti 30 milijuna eura, koliko Monaco traži. 

NAPOLI DOVODI BEKA REALA

Napoli je došao jako blizu dovođenju Sergia Reguilona iz Real Madrida, piše Calciomercato, koji navodi kako bi uskoro sve trebalo biti završeno.

Talijanski klub bi Realu platio oko 30 milijuna eura, a Reguilon bi već od sljedeće sezone igrao na lijevom boku obrane Napolija. 

HAJDUKOVAC U ŠIBENIKU

Ivica Batarelo karijeru nastavlja na Šubićevcu. Bivši igrač druge momčadi Hajduka potpisao je za Šibenik koji se dodatno pojačava pred povratničku sezonu u HNL-u. 

S Poljuda je Batarelo otišao ovog ljeta, a sada ga čeka dokazivanje na prvoligaškoj razini. 

PERIŠIĆ IPAK OSTAJE U BAYERNU?

Bayern priprema ponudu za Ivana Perišića nakon što je jučer briljirao protiv Barcelone u velikoj 8:2 pobjedi kojom su Bavarci izborili polufinale Lige prvaka.

Perišić također želi ostati u Bavarskoj, njemački prvaci žele sniziti otkupnu cijenu dogovorenu prošlog ljeta. Gianluca Di Marzio, jedan od najvećih talijanskih stručnjaka za transfere, tvrdi da će se uprave klubova sastati krajem mjeseca.

Inter traži 20 milijuna eura, ali se u Bayernu nadaju da mogu barem malo spustiti traženi iznos i dovesti Perišića.

MILAN PREGOVARA OKO BEKA

Milan ne želi platiti više od 13 milijuna eura za desnog beka Tottenhama Sergea Auriera, javlja danas američki Bleacher Report.

Spusti žele prodati Auriera kako bi mogli dovesti braniča Lillea Zekija Celika na tu poziciji, ali traže 20 milijuna eura. 

PERIŠIĆ PREMA INTERU

Ivan Perišić mogao bi i dalje imati šansu da se nametne u Interu te da ga talijanski velikan vrati u svoju momčad od sljedeće sezone, piše Gianluca Di Marzio.

Hrvatski reprezentativac proveo je prošlu sezonu na posudbi u Bayernu, a briljirao je i sinoć u pobjedi nad Barcelonom. Upravo ta predstava mogla bi potaknuti Contea da ga vrati u momčad kao jednog od ključnih igrača. 

SMALLING U RIM

Roma će poslati ponudu za Chrisa Smallinga, piše GianlucaDiMarzio.com. Stoper Manchester Uniteda prošlu sezonu proveo je na posudbi u Romi, a Rimljani ga sada žele i trajno zadržati.

Ne spominje se odšteta koju bi Roma morala platiti, ali prema Transfermarktu 30-godišnji Smalling vrijedi 16 milijuna eura pa je za očekivati da bi ponuda bila jednaka tom iznosu.

PIRLO ŽELI POGBU

Juventus je spreman Manchester Unitedu ponuditi Paula Dybalu u zamjenu za Paula Pogbu kojeg u Torinu žele vratiti još od 2016. godine kad su ga i prodali u United.

Prema pisanju talijanskog Tuttosporta, trener Juventusa Andrea Pirlo želi da se Pogba vrati u klub dok za Dybalu smatra da mu nije nužan za kadar. 

SAUL ŽELI OTIĆI

Daily Star piše kako bi Saul Niguez mogao napustiti Atletico Madrid već ovog ljeta. Isti medij piše kako je Saul jako nezadovoljan nakon ispadanja iz Lige prvaka od RB Leipziga i želi promjenu sredine.

Prvi kandidat za njegovo dovođenje je Manchester United koji mu je spreman ponuditi ugovor od 150 tisuća funti tjedno nakon što ga prošle godine istom ponudom nije uspio dovesti iz Madrida.

 

 

Pročitajte više