Ligue 1

Trener Lillea nakon čudesne titule želi otići, ali predsjednik razmišlja drukčije

Foto: EPA

CHRISTOPHE GALTIER je izjavio da napušta trenersku klupu Lillea s kojim je senzacionalno osvojio naslov francuskog prvaka, ali predsjednik kluba Olivier Letang ga ne želi pustiti.

"Sad je pravi trenutak da odem"

Galtier je u ovoj sezoni osvojio prvo mjesto u Ligue 1 ispred mnogo jačeg i bogatijeg Paris Saint-Germaina, a samo nekoliko dana nakon osvojene titule kazao je da odlazi iz kluba.

"Ovo je pravi trenutak. Pričao sam s predsjednikom i rekao sam mu da napuštam klub", kazao je Galtier za L'Equipe.

"On i dalje ima ugovor s nama"

Francuzi već neko vrijeme pišu da će Galtier otići u Nicu, ali sada stvari izgledaju mnogo drukčije jer predsjednik Letang želi zadržati trenera čiji ugovor s Lilleom istječe na ljeto 2022. godine.

"Stalno me pitaju o našem budućem treneru. Naš trener, s kojim imamo ugovor, je Christophe Galtier. Dobio sam njegove poruke da želi promjenu i ja to razumijem, ali moja želja je da ostane. Lyon me obavijestio o pregovorima. Čuo sam da pregovara i s Nicom koja nas nikad nije kontaktirala, što je suprotno pravilima. Vjerujem da čelnici Nice poštuju pravila", kazao je Letang i dodao da svog trenera neće pustiti bez obeštećenja.

Predsjednika su pitali razmišlja li o eventualnom nasljedniku za svog trenera, a on je odgovorio:"Prvo moramo riješiti situaciju s Christopheom jer on ostaje naš prvi izbor."

Pročitajte više