TRICA IZ SVLAČIONICE I BRUTALNO ZAKUCAVANJE U FACU Najbolji potezi sjajnog Eurobasketa

Screenshot: Youtube

SKEPTICI i gunđala, koji su mjesecima prije košarkaškog EP-a "znali" da natjecanje ništa neće valjati zbog velikog broja otkaza velikih zvijezda, bili su potpuno u krivu.

Jer od Islanda do Izraela (prvenstvo se igra u četiri države širom kontinenta, pa i van njega) gledamo odlične, neizvjesne utakmice pune atraktivnih poteza.
 
Zahvaljujući NBA zvijezdama Juškevičiusu, Gasolu, Porzingisu, na prvenstvu Europe uživamo u "showtimeu". FIBA je upravo akcije navedenih igrača uvrstila u pet najboljih akcija drugog kola.
 
Na petom mjestu je Juškevičiusova spektakularna trica Izraelu. Dvije sekunde prije kraja treće četvrtine Izraelci su imali slobodna bacanja i pogodili, a nakon što je lopta izvedena, dolazi do Juškevičiusa koji zabija tricu s linije za tri poena na svojoj polovici.

Kontra Gruzije protiv Njemačke, koju Šengelia završava zakucavanjem, na četvrtom je mjestu. Antetokounmpo i njegova banana protiv Francuske je na trećem mjestu.
 
Marc Gasol je drugi zahvaljujući nestvarnoj asistenciji protiv Češke, kada je suigrača poslužio iza leđa i preko glave. 
 
Kristaps Porzingis zasluženo je prvi. Latvijac i najbolji europski košarkaš zakucavanjem protiv Belgije samo što nije srušio koš, tablu i konstrukciju. 

Pročitajte više