Trostruki osvajač Lige prvaka u 37. godini debitirao u Premier ligi i oduševio

Foto: EPA-EFE

TRANSFER-politika dvostrukog prvaka Europe Nottingham Foresta ove sezone zasnivala se na što više novih igrača. Doveli su ih čak 30, a pristup se za sada pokazao ispravnim jer Forest djeluje kao da je na dobrom putu za stjecanjem statusa stabilnog prvoligaša, što je glavni cilj kluba.

Izabranici Stevea Coopera bili su bolji od Leedsa rezultatom 1:0. Gol velškog 21-godišnjeg napadača Brennana Johnsona donio je tri izuzetno bitna boda jer Leeds je jedan od konkurenata Forestu u borbi za ostanak. Forest je sada na 13. mjestu Premier lige sa šest bodova prednosti ispred klubova u zoni ispadanja.

Protiv Leedsa domaćim navijačima se predstavio novi golman Nottinghama, iskusni 36-godišnji Kostarikanac Keylor Navas, trostruki osvajač Lige prvaka s Real Madridom. S ocjenom 7.7 bio je igrač utakmice prema Sofa Scoreu i tako donio tri boda svojoj ekipi.  

Navas je imao četiri obrane, a svi udarci koje je zaustavio upućeni su unutar kaznenog prostora. Nakon posljednje sučevog zvižduka igrači Foresta pohrlili su čestitati svom novom čuvaru mreže na odličnom nastupu. U Forest je stigao u siječanjskom prijelaznom roku na posudbu iz PSG-a, a u dogovor klubova nije uključena opcija o otkupu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK NAVASOVOG NASTUPA

Ipak, Navas će na ljeto ući u posljednju godinu ugovora s Parižanima koji na golu imaju Gianluigija Donnarummu pa nije teško zamisliti da njegov boravak na Otoku bude nešto dulji. Protiv Leedsa je debitirao i Andre Ayew, nekadašnja zvijezda West Hama i Swanseaja koji je postao čak 30. ovosezonska pridošlica u svlačionici Foresta.

 

Pročitajte više