NBA DOIGRAVANJE

Tu je tek jednu sezonu, a već je treći najbolji strijelac u povijesti

Foto: EPA

KAWHI LEONARD igra svoju prvu, a možda i jedinu sezonu u Toronto Raptorsa, jer mu u srpnju istječe ugovor. 

>>>Nevjerojatni Kawhi Leonard odveo Raptorse u prvi NBA finale

U regularnom dijelu sezone su ga štedjeli i odmarali ga na čak 22 utakmice kako mu se ne bi pogoršavalo stanje problematičnog kvadricepsa, zbog kojeg je propustio skoro cijelu prošlu sezonu te se sukobio sa San Antonio Spursima i naposljetku isforsirao trejd.

A štedjeli su ga kako bi bio potpuno spreman za doigravanje, a on im je zahvalio rijetko viđenom dominacijom u prva tri kruga play-offa.

Sinoćnja utakmica, kojom su izborili prvo finale u povijesti, Kawhiju je bila 18. u play-offu u dresu Raptorsa, a već je postao njihov treći najbolji strijelac u povijesti doigravanja.

Koš kojim je započeo seriju 26:3, kojom je Toronto preokrenuo utakmicu i pobijedio 100:94, bio mu je 546. poen u ovogodišnjem doigravanju, čime je preskočio Jonasa Valanciunasa na trećem mjestu ljestvice Raptorsa svih vremena.

Na prethodnoj utakmici Kyle Lowry skočio je na prvo mjesto ispred DeMara DeRozana, najboljeg prijatelja, kojeg je ljetos izgubio kao suigrača baš u trejdu za Leonarda. Lowry nakon šeste utakmice ima 1143 poena za Raptorse u doigravanju.

Pročitajte više