Bivši igrač Hajduka se vraća u Lazio. Hoće li mu Tudor dati priliku?

Foto: Profimedia

BIVŠI igrač Hajduka Toma Bašić (27) se na kraju sezone vraća u Lazio koji vodi hrvatski trener Igor Tudor, piše talijanski Corriere dello sport. Podsjetimo, hrvatski veznjak je zimskom prijelaznom roku napustio rimski klub i otišao na posudbu u Salernitanu. Tamo je igrao standardno u prvom sastavu i upisao 12 nastupa, ali njegov klub, za koji igra još jedan bivši igrač Hajduka Domagoj Bradarić, je siguran putnik u Serie B i stoga neće iskoristiti opciju otkupa Bašićevog ugovora.

Bašić u prvom dijelu sezone nije bio u planovima tadašnjeg trenera Lazija Maurizija Sarrija, koji mu je dao svega devet minuta u talijanskom kupu i time mu pokazao da na njega ne računa. Imao je ponude nekoliko njemačkih i talijanskih klubova poput Augsburga i Verone, ali izabrao je posljednji sastav talijanskog prvenstva s kojim će na kraju ispasti iz lige.

Hoće li mu Tudor dati priliku?

Rođeni Zagrepčanin ima važeći ugovor s Lazijom do ljeta 2026. godine, a oni su ga za 7.1 milijuna eura otkupili od Bordeauxa na ljeto 2021. godine. Bašić je u Laziju skupio 70 nastupa uglavnom ulazeći s klupe te je zabio dva gola i dodao tome dvije asistencije. Podsjetimo, Hajduk ga je 2014. doveo iz Zagreba te je prvo igrao za drugu momčad, a na kraju ga je Hajduk 2018. godine prodao u Francusku za 3.8 milijuna eura.

Ostaje za vidjeti hoće li Tudor dati priliku Bašiću da se nametne na ljetnim pripremama. Iako su istovremeno bili u Hajduku u sezoni 2014./15., Bašić kao mladi igrač nije dobio priliku u prvoj momčadi nego je tu sezonu proveo na posudbi u Rudešu. Kad se vratio u Hajduk, Tudor je već bio otišao i preuzeo PAOK. U svakom prijelaznom roku se spominje mogućnost da se vrati u Hajduk pa je za očekivati slične priče nadolazećeg ljeta.

 

Pročitajte više