Tudor: Nedostaju nam fizički i trkački moćni igrači

Foto: EPA

JUVENTUS je s 2:1 poražen u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa od Lazija, ali je ipak prošao u finale jer je iz prve utakmice donio prednost od 2:0. Momčad Igora Tudora se tako oprostila od borbe za trofej. U srijedu drugu polufinalnu utakmicu igraju Fiorentina i Atalanta, a momčad iz Firence u susret ulazi s pobjedom 1:0 iz prvog okršaja.

Valentin Castellanos bio je glavno ime utakmice u prvih sat vremena. Čak se četiri puta našao u izglednim prilikama pred golom Mattije Perina, a u pola tih prilika je bio i precizan. Pogađao je mrežu Juventusa u 12. i 49. minuti susreta. Jedini pogodak Juventusa postigao je Arkadiusz Milik u 83. minuti utakmice.

Tudor: Odlazimo uzdignute glave, odigrali smo sjajnu utakmicu

Nakon utakmice, hrvatski trener je za Sport Mediaset izjavio sljedeće: "Odlazimo uzdignute glave, odigrali smo sjajnu utakmicu, nije bilo dovoljno i skidamo im kapu. Puno je pozitivnih stvari iz utakmice. Zadovoljan sam stavom, mentalitetom I načinom na koji smo bili postavljeni protiv protivnika vrhunske razine. Šteta za dečke, jer su stvarno vjerovali i mi smo tada primili taj gol.

Sada se moramo oporaviti, u subotu je još jedna velika utakmica. Momci su dali sve od sebe, a imamo puno igrača koji nisu potpuno spremni. Juve ima fizičku snagu i tempo, kao i opcije s klupe koje mogu promijeniti igru. Dali smo sve od sebe. Na dobrom smo putu, igrali smo s Juveom tri puta u mom mandatu, dvaput smo pobijedili i iako nismo prošli dalje, jako sam zadovoljan mentalitetom koji smo danas pokazali.

Moramo se poboljšati, ali na dobrom smo putu. Zadovoljan sam s momcima, dobili smo tri od četiri utakmice Serie A, slijedi super važna utakmica protiv Verone. Ovdje sam mjesec dana, radit ćemo tijekom ljeta kako bismo pronašli prave profile za izgradnju ove momčadi budući da nam nedostaju fizički i trkački moćni igrači.”

 

Pročitajte više