Turci u euforiji nakon Maksimira: "Idemo u Rusiju, nitko nam ništa ne može"

Foto: Screenshot Fanatik, Fotomac

IZ očaja u euforiju. Tako bi nekako u kratkim crtama mogli opisati atmosferu prije i nakon remije u Zagrebu protiv Hrvatske.
 
Turski su mediji Terimovu momčad lišenu ponajvećih zvijezda gotovo pa oplakali uoči puta u Zagreb, dok jutro nakon velikog rezultat za njih slave ih kao heroje.
 
Akşam, inače list koji je jako blizak s Erdoganovom političkom strujom donosi naslov ''Idemo izravno u Rusiju. Nitko nam ništa ne može'', a Fotomaç piše ''To je Nova Turska''.
 
Hürriyet, inače ozbiljniji i realniji list donosi naslov  ''Prečke: 4, Babacan: 3, Bodovi: 1'', ističući golemu količinu sreće koja je Turke spasila teškog poraza.
 
 
Još jedan pro-vladino orijentirani Sabah uz sliku slavlja Hakana Calhanoglua piše ''Sve će biti sjajno''., dok Fanatik preko cijele naslovnice donosi također sliku Calhanoglua uz naslov ''Prekrasno''.
 
Međutim, takvi su Turci. Euforični u slavljima, defetisti u porazima i ne treba sumnjati da će se raspoloženje u javnosti drastično promijeniti čim uslijede prvi lošiji rezultati.
 

Pročitajte više