Turković: Hajduk se neće rugati sa mnom kao što se ruga sa Sliškovićem

NAPADAČU Hajduka Almiru Turkoviću ugovor s klubom, nakon što mu stari istekne 31. srpnja, više neće biti produžen. Kaže da je takav rasplet i očekivao, ali da od svojih potraživanja, a Hajduk mu duguje milijun kuna, neće odustati jer nikome neće dozvoliti da mu se smije iza leđa.

Za Jutarnji list je izjavio kako nije ni iznenađen ni ljut. "Što bih sada trebao očekivati neku veliku ljubav nakon što su se u zadnjih godinu dana stalno iživljavali na meni. Stalno sam bio malo blizu pa malo daleko", pojasnio je dodavši kako su isti tretman imali i Rukavina i Pralija.

Žao mu je samo što mu u posljednjem kolu nisu dali šansu da bude na terenu ili na klupi. Ipak, ponosan je na ono što je u Hajduku odigrao i osvojio iako je, kaže, moglo i bolje i više.

Kako pišu Sportske novosti, Turković neće potpisati izjavu o odgodi duga od milijun kuna što bi moglo ozbiljno opteretiti licencu za Europu.

"Javno kažem da sam voljan za sve opcije, ali dug ne otpisujem. Konzultirat ću se s odvjetnikom Krešom Ćurkovićem. Neka mi Hajduk plati pola odmah pa da se ne tužimo. Ne volim to tužakanje. Poslije dvije i pol godine u Splitu, nešto najgore bilo bi da završimo na sudu", izjavio je.

Na pitanje novinara Jutarnjeg lista misli li da je jedan od uzroka razlaza njegov strah od letenja te misli li da će cifra koju mu Hajduk duguje biti umanjena zbog odustajanja od priprema, neigranja europskih utakmica i specijalnog prijevoza u Zagreb, Osijek i Varaždin, Turković odgovara: "Kad sam dolazio u Hajduk znalo se za moj strah od letenja. Moj prijevoz je bio jeftiniji, nije na mene potrošeno čak ni onih stotinjak eura koliko stoji avionska karta, putovao sam s kombijem."

I dalje želi igrati nogomet i siguran je da će ostati u nekom od domaćih klubova jer je vani, kaže, sve teže, ima obitelj, a i ne voli letjeti. Što se tiče prošle sezone muči ga kako i Katalinić i Slišković, a sad i Blažević imaju istu viziju.

"Ajte molim vas, tjeraju nas već godinu dana. Katalinić je bio pametan, otišao je i uzeo im novac, nije bio popustljiv kao Slišković, kojemu su obećali i sad mu se rugaju. Neće se sa mnom rugati, toliko da znaju", rekao je za Sportske novosti.

Pročitajte više