TRANSFERI

Tuttosport: Milan je napokon pronašao "odabranog"

Foto: EPA

ZVONIMIR BOBAN i Paolo Maldini posljednjih nekoliko mjeseci pokušavaju oživiti Milan i sastaviti momčad koja bi ga vratila u Ligu prvaka, tamo gdje sedmerostruki osvajač tog natjecanja svakako i pripada.

Ovog ljeta doveli su nekoliko zanimljivih nogometaša kao što je napadač Rafael Leao iz Lillea, kojeg su htjeli i neki španjolski klubovi, ili Ismael Bennacer, najbolji igrač i osvajač Afričkog kupa nacija. 

Stigli su još Rade Krunić iz Empolija, Leo Duarte iz Flamenga i Theo Hernandez iz Real Madrida, ali na San Siru se još uvijek čeka kapitalac koji je obećan, ali još nije stigao. Ne da nije stigao, nego se nije ni ozbiljno spominjao - osim Modrića za kojeg je od početka bilo jasno da je više želja nego realan doseg.

Pronašli su odabranog

Sada se ipak pojavilo jedno ime koje bi Milan podiglo na novu razinu, a ako pitate Tuttosport, i odvelo u Ligu prvaka jer bi se moglo pokazati kao "The Chosen One" ili odabrani. Riječ je o Bruni Fernandesu iz lisabonskog Sportinga. 

Fernandes je najučinkovitiji veznjak Europe ove sezone, u 50 utakmica zabio je 31 gol i podijelio 17 asistencija za klub iz Lisabona.

Prošle sezone Fernandes je bio proglašen najboljim igračem portugalskog prvenstva, a mnogi ga zbog nevjerojatne statistike za veznog igrača, uspoređuju s Frankom Lampardom i Stevenom Gerrardom. Takav igrač, misle Talijani, može Milan vratiti na pobjednički kolosijek. 

Pripremili su razumnu ponudu

Maldini je već kontaktirao igračeva agenta, piše Tuttosport, a Sporting za njega traži oko 70 milijuna eura, za koliko ga je bio spreman dovesti Manchester United koji je odustao jer nije prodao Pogbu u Real Madrid. 

Milan nema toliko novca, ali zato planira u pregovore ubaciti Andrea Silvu, koji je procijenjen na 30 milijuna eura, pa pronaći kompromis na oko 40 milijuna eura u gotovini. Silva je Portugalac, u Milan je stigao iz Porta i sigurno mu ne bi bio problem prilagoditi se na Sporting ako dođe do transfera. Zbog toga je idealan da bude ponuđen kao dio dogovora. 

Postoji opcija u kojoj bi Milan mogao riskirati i isplatiti cijeli transfer u gotovini, ali onda bi morali u idućih 11 dana, koliko još traje prijelazni rok u Italiji, prodati Silvu nekom drugom, a klub bi vjerojatno morao napustiti i Suso.

Pročitajte više